VELIKA BOKELjSKA AUTO-LITIJA: Herceg Novi potvrdio - ne da svoje svetinje! (FOTO)

V.V.

09. 08. 2020. u 22:31

ВЕЛИКА БОКЕЉСКА АУТО-ЛИТИЈА: Херцег Нови потврдио - не да своје светиње! (ФОТО)

Foto: V.V.

AKO je čelo večerašnje velike Bokeljske auto-litije bilo na magistrali u Igalu, a dobar deo tek prolazio kroz Zeleniku jasno je da je nemoguće proceniti koliko je automobila i motora bilo u koloni.

Iz većine su se kao i ranije viorile trobojke, čula se muzika i gromoglasno "Ne damo svetinje".

Pored crkve Svetog Spasa na Toploj, učesnici litije pozdravljeni su radosnim zvonima.

Duž magistrale i puta kroz grad i meštani i gosti pozdravljali su učesnike uz komentar da ni malobrojni turisti nisu zbunjeni ovom dugom kolonom.

I oni su dobro upućeni u zahteve učesnika ovih jedinstvenih mirnih protesta koji su prilagođeni čak i strogim pravilima propisanim zbog sprečavanje širenja korone.

Foto: V.V.

Nezvanično, policija je zaustavljala i kontrlisala pojedine učesnike. Ispisane su kazne vozačima koji su imali više od dve osobe u automobilu. 

Foto: V.V.

Komentar koji smo čuli bio je - važno je da je litija prošla, veća nego ikad!

Važno je da je još jednom Herceg Novi potvrdio da ne da svoje svetinje!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Denis

10.08.2020. 08:35

@alex miles - Alex, vi bivši Srbi ste uvek zbunjeni i ne razumete šta je naopako kad koljete, pljačkata i proterujete Srbe. To je za vas normalno, i ako za normalne ljude nije.

TVIJA SVETINJA JE U VATIKANU I NIKO JE NE DIRA

14.08.2020. 16:25

@alex miles - Imanje SPC interesuje tvoga poglavnika, to je jos ostalo da unovci pre nego se uputi ka Majamiju.

Ana

17.08.2020. 14:08

@alex miles - A zasto mislis da onda KADA TI TOLIKO BAS NISTA NE RAZUMES o tome, o cemu VECINA razume i ko, kako i zasto...zasto mislis da je toj VECINI uopste vazno kako stvari stoje s tobom na tom planu!? Imaju ljudi druga posla, nego da tebe (moze biti )"poducavaju"...

Vasko Zareski101

10.08.2020. 08:31

Nas srpski narod je prosto neunistiv, to su shvatili Otomani, "austro-ugari", komunjare, a shvatice ce to "do poslednjeg daha", "emancipator", zlikovac Don Milo vec za koju nedeljicu! Svice Zora do Slobode i Pobede -- Vasilije "Ostroski"!

Durmitores

10.08.2020. 12:16

Ovo nijesu Bokelji. Ovo su izbjeglice koje su došle devedesetih u CG da se spasu, pa sada prave ciekus i sprdnju po Novom. Smiješno.

Aries 71

11.08.2020. 23:29

Srpske izbjeglice došle u cg? Ovo nije ni nadrealizam. ovo je apsurd. Apsurd, ništavilo. Srbija prepuna Crnogoraca koji se u njoj bestidno osjećaju kao domaćini, kao kod kuće, ( po njoj se liječe, školuju, zapošljavaju, nastanjuju i štetu prave) a ne kao daleki stranci, a ti o srpskim izbjeglicama u cg. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

Marko

17.08.2020. 04:19

nijedan rodjeni novljanin ne ucestvuje u ovom sprdanju sa crkvom..dragan pesikan pop koji je do svoje35radio u brodogradilistu a potom prekonoci dosao do diplome popa iz foče i postao paroh zelenicki i organizator smehotresne olimpijade ne damo svetinje i mnogobrojne izbjeglice od kojih mnogi nemaju pravo glasa u cg nastavljaju teror i maltretiranje normalnog naroda..nema problema do30 istrpit ce mo...niko mi nece odnijet crkvu ..to svako sa 2razreda zna..