IMAMO PRAVO NA RAD: Ugostitelji iz Berana ponovo pisali Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti

M. S.

22. 07. 2020. u 16:01

UGOSTITELjI iz Berana obratili su se još jednim otvorenim pismom Nacionalnom koordinacionom telu za zarazne bolesti (NKT) Vlade Crne Gore zbog odluke ovog tela da se do 30. jula produži primena mjere zabrana rada ugostiteljskih objekata u Beranama i još četiri opštine Severnog regiona.

ИМАМО ПРАВО НА РАД: Угоститељи из Берана поново писали Националном координационом телу за заразне болести

Arhiva Novosti

- S obzirom da prvi put nismo dobili nikakav odgovor, prinuđeni smo da se obratimo drugi put NKTzbog odluke da se produži zabrana rada ugostiteljskih objekata u Beranama do 30. jula, pišu ugostitelji, koji nisu saglasni sa odlukom iz razloga sto ista nije utemeljena u kriterijumima koji važe za ostale opštine u Crnoj Gori.

- Shodno odlučujućem kriterijumu o broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika jedne opštine ispred nas su mnoge opštine u kojima je dozvoljen rad ugostiteljskih objekata. Berane ima jednog zaraženog na 311 stanovnika, dok je u ostalim opštinama sledeća situacija:

- Budva ima 1 zaraženog na 219 stanovnika,

- Kotor ima 1 zaraženog na 302 stanovnika,

- Tivat ima 1 zaraženog na 219 stanivnika,

- Cetinje ima 1 zaraženog na 220 stanovnika,

- Nikšić ima 1 zaraženog na 381 stanovnika,

- Bar ima 1 zaraženog na 390 stanovnika.

Stanovnici Berana i ovako teško žive i zbog ove Vladine mere oko 100 ugostitelja sa svojim porodicama, kao i porodice naših radnika, finansijski i socijalno je ugroženo. Smatramo da imamo isto pravo na rad kao ugostitelji u Podgorici i na primorju. Zato smo u dopisu NKT-u tražili da se pojasni odluka o zabrani rada, zatim preispita ista i uvaži naš zahtjev jer je u pitanju egzistencija velikog broja porodica, koje su ostale bez ikakvog izvora prihoda, kažu ugostitelji u svom saopštenju.

Oni su se obratili za pomoć i predsedniku opštine Berane Dragoslavu Šćekiću iako, kako su kazali, navedene mere nisu u nadležnosti Opštine Berane, kao i poslaniku Bogdanu Fatiću.

Zahtev ugostitelja podržali su i građani Berana, poslali su i potpise NKT u vidu peticije, kao i taksi udruženja City, Lim, Moj tadžy i Euro Šuntić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri