VLAST PRAVI PROBLEM U PLJEVLJIMA: Ugostitelji traže pod hitno da im se dozvoli rad

M. D.

22. 07. 2020. u 14:16

Pljevaljski ugostitelji traže pod hitno dozvolu za rad i pomoć države i opštine.

ВЛАСТ ПРАВИ ПРОБЛЕМ У ПЉЕВЉИМА: Угоститељи траже под хитно да им се дозволи рад

Foto: M. Drobnjak

- Situacija u koju su dovedeni pljevaljski ugostitelji, zabranom rada ugostiteljskih objekata i izostankom mera podrške i pomoći od strane države i opštine, jeste apsolutno nepodnošljiva.

Zaprepašćeni smo i ogorčeni zbog najnovije odluke NKT-a da u Pljevljima i dalje održava meru zabrane rada ugostiteljskih objekata, dok u mnogim drugim opštinama, sa težom epidemiološkom situacijom, omogućava njihov rad. Podsećamo da su Pljevlja i pljevaljski ugostitelji bili pogođeni merama NKT-a i u dužem vremenskom periodu kada u Pljevljima nije bilo nijednog zaraženog od virusa korona. Stoga, pozivamo NKT da pod hitno prestane da diskriminiše pljevaljske ugostitelje, odnosno da prestane da primenjuje dvostruke aršine prilikom donošenja mera-kažu ugostitelji dodajući da im se, koliko sutra, mora omogućiti da što pre otvore ugostiteljske objekte u Pljevljima i da počnu da rade, pošto je nepodnošljivo ugroženo ne samo njihovo poslovanje, već i goli opstanak i egzistencija. 

Foto: M. Drobnjak


Naglašavaju da je već tri meseca nemaju nikakve zarade odnosno ona je nula. 

-Imajući u vidu da je od strane NKT-a decidno saopšteno da će ugostitelji na severu moći da rade u zavisnosti od dogovora sa lokalnom samoupravom, pozivamo predsednika Opštine da pod hitno iskoristi prava i nadležnosti koju mu stoje na raspolaganju, kako bi mi pljevaljski ugostitelji počeli sa radom. Takođe, nadležni u Opštini Pljevlja mogu i moraju da nas pod hitno oslobode plaćanja poreza na nepokretnost, čistarine, takse za pristup putu, turističke takse i takse za korišćenje terase na najmanje 6 meseci, sa mogućnošću produžetka ovih olakšica na 12 meseci-kažu ugostitelji dodajući da im se pod hitno trebaju obezbediti različite subvencije sa opštinskog nivoa ali i osloboditi ih potraživanja koja su nastala u periodu u kojem im je bio zabranjen rad.

- U suprotnom, guraju nas svjesno u potpunu propast - tvrde ugostitelji dodajući da je neophodno da Vlada Crne Gore, bez izgovora i pod hitno, obezbedi olakšice i konkretne mere podrške i pomoći pljevaljskim ugostiteljima u vidu različitih subvencija i konačno smanji PDV kao što su to uradile praktično sve države u regionu i Evropskoj uniji.

- Mnogi faktori  faktori utiču na to da pljevaljski ugostitelji i u redovnim okolnostima teško posluju i da kao većina građana, samo sastavljaju kraj sa krajem - tvrde ugostitelji dodajući da  merom zabrane rada i izostankom podrške i pomoći, mi pljevaljski ugostitelji ne možemo više da postignemo ni da sastavimo kraj sa krajem, zbog čega očekujemo i tražimo hitnu reakciju Vlade Crne Gore i Opštine Pljevlja i ispunjavanje naših opravdanih zahteva.

- Ako nam nadležne adrese ne izađu u susret na navedeni način smatraćemo da je priča o navodnoj podršci ekonomiji i privredi samo puko zamajavanje, brutalna manipulacija i obična prevara-zaključuju ugostitelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu