JOVAN VUČUROVIĆ: Obaveza današnje generacije da pobede DPS okupatore i nacističku ideologiju

Veliša KADIĆ

13. 07. 2020. u 15:15

JOVAN Vučurović, poslanik DF, član predsedništva Nove srpske demokratije, saopštio je da je obaveza današnje generacije da "pobede DPS okupatore i nacističku ideologiju Sekule Drljevića".

ЈОВАН ВУЧУРОВИЋ: Обавеза данашње генерације да победе ДПС окупаторе и нацистичку идеологију

Foto: Novosti arhiva

- Kao što je pred narodom Crne Gore, koji je bio različitih političkih i ideoloških opredeljenja, jula 1941. stajala odgovornost pred precima i istorijom, tako je i pred našom generacijom ista obaveza da stanemo na crtu okupatoru i da ga pobedimo. Kao i tada, i u mnogim iskušenjima pre toga, i danas je ulog najveći - sloboda. A tada nema kompromisa, već se moraju mobilisati i okupiti svi koji slobodu cene iznad svega, čiji su preci proslavili Crnu Goru, Brda, Boku, Staru Hercegovinu i iscrtali granicu između izdaje i predaje, između časti i prodaje. Niko nema pravo da izostane iz ove borbe, reflektori istorije su upereni u našu generaciju isto kao na one koji su ustali protiv Turaka, Austrougarske, Nemačke, NDH...

- Kao i jula 1941, neprijatelj je gotovo isti, nacistička ideologija Sekule Drljevića koja preti da sruši sve što jeste Crna Gora, koja pod imenom DPS-a građanima želi da izdaju predstavi kao vrhovnu vrednost. Kao što je Sekula Drljević bio sluga i agentura Anta Pavelića i krvavog ustaškog režima, tako je danas Milo Đukanović sluga albanskih terorista i kriminalaca.

- Zahvaljujući takvoj politici, Crna Gora je po prvi put u istoriji u lošim odnosima sa svojim istorijskim saveznicima, sa onima sa kojima je kroz vekove delila dobro i zlo. Moramo Crnoj Gori vratiti sve ono što je pokušao da joj otme Montenegro. Da odbranimo svetinje, njenu duhovnu, kulturnu i nacionalnu vertikalu i da krenemo u njenu moralnu i ekonomsku obnovu. Naša istorija ne počinje od 12. jula 1941. niti od 21. maja 2006, ona je nemanjićka i petrovićka, ona je i Kosovo i Košare, i Grahovac i Mojkovac. Moramo rasterati  montenegrinsku maglu, da bi se probudila Crna Gora - poručio je Vučković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna