JOVANOVIĆ POJEDINAČNO NAJJAČI SA DEVET MANDATA: Dva pobednika na vanrednim lokalnim izborima u Budvi

B. DABIĆ

26. 05. 2024. u 22:05

DA je ostao jedinstven, Demokratski front u Budvi na osnovu preliminarnih rezultata imao bi apsolutnu vlast, nakon vanrednih loklanih izbora u metropoli turizma.

ЈОВАНОВИЋ ПОЈЕДИНАЧНО НАЈЈАЧИ СА ДЕВЕТ МАНДАТА: Два победника на ванредним локалним изборима у Будви

Foto: Mediabiro

Međutim, dogodilo se da su večeras i Nikola Jovanović nosilac liste “Budva naš grad i Andrija Mandić ispred koalicija "Za budućnost Budve"  proglasili pobedu. Jovanović je kazao da imaju devet manadata od 33 odbornika u Skupštini opštine Budva, praktično najviše odbornika u loklanom parlamentu.

Lider Nove srpske demokratije i predsednik Skupštine Andrija Mandić saopštio je na večerašnjoj koaliciji za novinare da je koalicija "Za budućnost Budve" pobedila na izborima i da imaju najviše glasova.

U 20 časova su zatvorena sva biračka mesta na vanrednim loklanim izborima u Budvi. Izlaznost za nekoliko procenata od 60 posto, manja u odnosu na prethodne izbore 

Predsednik OIK Budva Đorđije Vujović kazao je da preliminarne rezultate očekuju večeras oko 23 sata. 

- Nepravilnosti nije bilo i nijedan prigovor nismo dobili, a tenzija nije bilo, ni na biralištima, ni u gradu. Nismo zabeležili  nijedan incident - dodao je on. 

Na vanrednim loklanim izborima u Budvi učestvovalo je  devet izbornih lista, a pravo glasa na izborima ima 19.034 građana, koji su mogli glasati do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)