LJAGOM I DANAS PUCAJU U PAVLA: I NVO protiv predloga da ulicu u Podgorici imenuju po bivšem ministru Bulatoviću

V.K.

20. 03. 2024. u 07:45

NEVLADINE organizacije, njih 23, uputile su apel predsedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, da utiče na odbornike te stranke u Skupštini Podgorice da povuku predlog za imenovanje ulice u glavnom gradu po Pavlu Bulatoviću, bivšem ministru policije Crne Gore i vojnog SRJ. Predlagači ove inicijative su Vladimir Čađenović i Mitar Vuković.

ЉАГОМ И ДАНАС ПУЦАЈУ У ПАВЛА: И НВО против предлога да улицу у Подгорици именују по бившем министру Булатовићу

Skupština PG

Oštre kritike pored odbornika bivše DPS vlasti naknadno su stigle i iz NVO sektora koji navode da je Bulatović odgovoran za deportaciju bosankohercegovačkih izbeglica 1992. godine iz Crne Gore, iako on za te teške navode nikada nije pravosnažno osuđen. Iz NVO poručuju da će organizovati protest ako ovaj predlog stigne do glasanja u opštinskom parlamentu.

Ubistvo nikad rasvetljeno

BULATOVIĆ je ubijen 7. februara 2000. u restoranu stadiona fudbalskog kluba "Rad" u Beogradu dok je bio ministar odbrane SRJ. Ubistvo nikada nije rasvetljeno, kao ni motivi zbog kojih je počinjeno.

- Suvišno je i naglašavati da bi to dodatno podstaklo podele u našem društvu i da se izvesno ne bi pozitivno odrazilo kako na dobrosusedske odnose sa državama u okruženju, tako ni na evropske integracije - navodi se u obraćanju NVO koje potpisuju Daliborka Uljarević, Ljilja Raičević, LGBT, Crnogorski PEN centar, ženski lobi i drugi.

Na ovu hajku reagovali su iz rovačkog udruženja "Gojak", poručujući da kakvo god vreme bilo i kakvo god će doći, ime Pavla Bulatovića će biti simbol najlepših ljudskih osobina, časti, čestitosti i poštenja.

Pravilnik

ULICE i trgovi u Podgorici se mogu, prema pravilniku, imenovati po državnicima, vojskovođama, vladikama, herojima koji su zadužili Crnu Goru. Nazivi se dodeljuju i po ličnostima koje su dale naučni, kulturni, prosvetni i sportski doprinos razvoju Crne Gore.

- Ne ulica, nego ime Pavla Bulatovića zaslužuje najveći grad. Ni zlo vreme ne može napraviti od dobrih ljudi neljude i izrode. Davanje imena ulici će biti samo potvrda besmrtnog lika i dela Pavlovog. Nikako nam nije jasno kako bilo ko može biti protiv davanja imena ulici po Pavlu Bulatoviću. Ne možemo prihvatiti i shvatiti da se i danas puca u Pavla, i to iz, kako se čini, istog mraka. Ovog puta ne oružjem, već kaljanjem njegovog imena, pri tome mu se sudi po nikad sprovedenim procesima i donesenim presudama - navode iz udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)