HUMANOST NA DELU: Osamdest učesnika iz regiona u hercegnovskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

V.V.

26. 02. 2024. u 14:47

U prvoj ovogodišnjoj akciji koju je organizovao vredni hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca krvi u saradnji sa Opštinom i hotelom Plej, okupilo se čak osamdeset davalaca dragocene tečnosti koja život znači.

ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ: Осамдест учесника из региона у херцегновској акцији добровољног давања крви

Foto: RTHN

- U Herceg Novi su došli članovi sedam društava, naših prijatelja koji su podržali akciju. Pored davalaca iz Herceg Novog u akciji su učestvovali članovi dva prijateljska kluba iz Ugljevika, “Rudar” i “Soko 2020”, članovi Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi “Banja Luka” iz Banja Luke, Udruženja “Radovinja” iz Ljubinja, Udruženja “Gacko”, zatim novopazarskog Udruženja „Novi Pazar“, Željezare Nikšić i ovo je, mogu reći najmasovnija akcija koju smo organizovali – ističe predsednik hercegnovskog kluba, Zoran Srdanović.

Hercegnovski Klub dobrovoljnih davalaca aktivan je već devet godina, a Srdanovć kaže da su za to vreme krv dali više od 1600 puta.

- Klub je sve brojniji, a osim u Crnoj Gori aktivni smo i u regionu. Učestvovali smo u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Severnoj Makedoniji, u Beogradu, Jagodini, Banja Luci, Istočnom Sarajevu, kaže Srdanović, i dodaje da se onda i davaoci krvi iz tih geadova rado odazovu i pridruže hercegnovskim akcijama. Miroslav Vuković iz Udruženja dobrovoljnih davalaca Gacko kaže da su do sada 11 puta učestvovali u akcijama  u Crnoj Gori, u Herceg Novom su drugi put.

- Drago nam je da dođemo, družimo se malo, damo tu dragocenu krv jer znamo šta znači jedna kap, a tek doza krvi koja nekome  spasimo ili produži život – objašnjava Vuković.

– Uvek me vodi misao da mogu nekome spasiti život, kaže  Radovan Kostić jedan od četvorice davalaca koji su došli iz Nikšića. Ovaj član Kluba mladih i veterana Željezare Nikšić krv je dao 90 puta u Crnoj Gori i u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)