RUKA PRAVDE STIGLA I DO VRHA "GRANDA": Reagovanje Dritana Abazovića na današnja hapšenja u Crnoj Gori

M. SEKULOVIĆ

19. 02. 2024. u 21:55

- KADA sam pre dve godine naveo da se ljudi iz klana "Grand" (vlasnici "Bemaksa" i ostala ekipa) nalaze na vrhu kriminalne piramide u Crnoj Gori, postao sam svakodnevna meta njihove prljave kampanje i šaptačkih divizija koje finasiraju ili su emotivno korumpirali navodnom brigom za državu.

РУКА ПРАВДЕ СТИГЛА И ДО ВРХА ГРАНДА: Реаговање Дритана Абазовића на данашња хапшења у Црној Гори

Foto R. Koprivica

Ovo je između ostalog poručio doskorašnji premijer i koordinator službi bezbednosti u Crnoj Gori dr Dritan Abazović na vest da su danas uhapšeni nekadašnji suvlasnik "Bemaksa", najveće građevinske kompanije u Crnij Gori, biznismen iz Podgorice Aleksandar Aco Mijajlović, i još pet osoba. Lišeni su slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo krijumčarenje, odnosno zbog međunarodnog šverca cigareta. Među uhapšenima ima pripadnika MUP Crne Gore.

- Kada im ni to nije pomoglo, krenuli su sa pretnjama i aktivirali privatne tužbe i sudske procese koji su u toku. Danas je neke od njih konačno stigla ruka pravde, a verujem da će i ostali koji su se ogrešili o zakon imati sličnu sudbinu. Ponavljam, klan "Grand" je po operativnim procenama državu Crnu Goru oštetio za milijarde evra i to je bio isključivi i jedini razlog što su bili glavna meta moje Vlade - napisao je Abazović.

On je uputio čestitke glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću i njegovim saradnicima, kao i šefu SPO Predragu Šukoviću "na današnjoj akciji koja je kontinuitet ranijih aktivnosti u cilju suzbijanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države".

-Ponosan sam što smo pokrenuli istorijske procese koji će tek imati pravi značaj za Crnu Goru! Veliki je ovo dan za pravdu! Idemo dalje! Istina svakim danom pronalazi svoj put - poručio je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)