OPOZICIJA "ČEŠLJA" PODATKE O POPISU: Iz DPS-a poručuju da imaju dovoljnu podršku u parlamentu

V.K.

13. 01. 2024. u 11:18

OPOZICIJA u Crnoj Gori najavila je da će predati u skupštinsku proceduru izmene zakonske regulative u cilju poboljšane kontrole obrade podataka popisa i eliminisanja mogućnosti potencijalnog unosa podatak "nepostojećih“ građana.

ОПОЗИЦИЈА ЧЕШЉА  ПОДАТКЕ О ПОПИСУ: Из ДПС-а поручују да имају довољну подршку у парламенту

V.K.

Iz DPS-a poručuju da imaju dovoljnu podršku u parlamentu jer se ne radi, kako tvrde, o političkom pitanju, već da na što kvalitetniji način dođu do rezultata popisa stanovništva čiji će preliminarni rezultati biti objavljeni 25. januara.

Odbor za praćenje primene sporazuma o uslovima za održavanje popisajoš nije razmatrao ovu inicijativu, ali prema nezvaničnim saznanjima, postoji načelna saglasnost za ovaj vid dodatnog kontrolnog mehanizma kojim bi se, kako su ranije rekli u DPS-u, popis finalizovao uz puno poverenje svih učesnika procesa i dobili rezultate koji predstavljaju stvarnu sliku stanja u Crnoj Gori.

Popis stanovništva je trajao od 3. do 28. decembra, sa dva dana produžetka za građane koji su se naknadno prijavili Monstatu za dostavljanje podataka. Popisano je nešto više od 632.000 osoba, što je više nego li 2011. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)