NAJVEĆI PORESKI DUŽNIK STARA AVIO-FLOTA: Prema crnoj listi, neplatiše u Crnoj Gori imaju 350 miliona evra neizmirenih obaveza

I. D. S.

09. 11. 2023. u 11:45

UKUPNI poreski dugovi prema državi na kraju septembra iznose gotovo 350 miliona evra, pokazuju najnoviji podaci Uprave prihoda i carina.

НАЈВЕЋИ ПОРЕСКИ ДУЖНИК СТАРА АВИО-ФЛОТА: Према црној листи, неплатише у Црној Гори имају 350 милиона евра неизмирених обавеза

Foto Fejsbuk

Skoro polovina tog iznosa odnosi se na 200 najvećih dužnika koji duguju po osnovi akciza, PDV-a, koncesija i poreza na dobit. Pored njih, veliki dug imaju i tečajna preduzeća od kojih država potražuje gotovo 110 miliona. Listu čine i 50 onih koji duguju po osnovu poreza i doprinosa iz i na lična primanja, dok njihov ukupan udeo u dugu je 71,25 miliona evra.

Rekorder u „gomilanju duga”, prema svim listama UPC-a je bivši državni avio-prevoznik u stečaju „Montenegro erlajns”, koji duguje više od 16 miliona evra za poreze i doprinose. Sličan iznos duguje i firma u stečaju iz Herceg Novog, „Pantomarket”.

Među državnim kompanijama najveći dug ima firma „Plantaže 13. jul”, koji 12,57 miliona evra. Ta firma ima reprogram duga od prošle godine, a njena dugovanja su od juna, kada je objavljena poslednja crna lista, uvećana za 707.000 evra. Osim „Plantaža”, na crnoj listi dužnika našlo se još nekoliko državnih preduzeća - Aerodromi Crne Gore, Održavanje železničkih voznih sredstava, Železnički prevoz, Železnička infrastruktura, ali „Montekargo” koji je u reprogramu duga od prošle godine. Od svih pomenutih železničkih kompanija, najveći dug ima ŽPCG, koja za poreze i doprinose duguje 6,38 miliona, dok firma ŽICG duguje gotovo 4,8 miliona evra. Više od četiri miliona duguje i OŽVS dok „Montekargo” u reprogramu mora da isplati 1,16 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!