NEZADOVOLJNI PENZIONERI IZ BIJELOG POLJA BLOKIRALI RASKRSNICU:Traže veće penzije i Zakon o Pio

Марија Стевановић
Marija Stevanović

02. 09. 2023. u 13:39

TRAŽIMO povećanje ponzija srazmerno rastu plata, usklađivanje srednjih penzija obzirom da je dosadašnjim povećavanjem penzija došlo da izjednačavanja penzija sa 15 i 40 godina radnog staža što je apsolutno nerealno.

НЕЗАДОВОЉНИ ПЕНЗИОНЕРИ ИЗ БИЈЕЛОГ ПОЉА БЛОКИРАЛИ РАСКРСНИЦУ:Траже веће пензије и Закон о Пио

M. S.

Ovo je na protestu prilikom kojeg je blokirana raskrsnica Ribarevine na razmeđu puteva koji vode id juga ka severu Crne Gore i dalje ka Srbiji  kazao predsednik Udruženja penzionera u Bijelom Polju Milan Minić.

On je u ime penzionera zatražio "hitno donošenja novig Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju "jer ovu populaciju ne isključivati iz društvenog života jer mogu dati značajan doprinos".

- Briga i nemoćnoj, bolesnoj i lako ranjivoj populaciji izostala je na svim poljima. Povod današnjeg okupljana penzionera jeste da iskažemo nezadovoljstvo na ćutanje državnih institucija na naše zahteve koji se odnose na životni standard penzionera i neodostatak sredstava za završetak stanova namenjenih penzionerima - kazao je Minić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!