ĐETIĆI NEMI NA "OLUJU" Dok lider HGI slavi progon Srba i žali se na medijsku hajku, zvanična CG ćuti

V. KADIĆ

09. 08. 2023. u 11:24

ZVANIČNI Zagreb duboko je ušao u unutrašnje stvari Crne Gore, a da o tome već danima ćute u Podgorici. Nakon slavlja poštovalaca zločinačke vojno-policijske akcije hrvatskih snaga 1995. godine u Srpskoj Krajini i Kninu kada je pod "Olujom" prognano sa vekovnih ognjišta više od 200.000 Srba, a na hiljade civila, žena, dece i staraca ubijeno, iz bratske Crne Gore usledile su teške poruke iz usta lidera Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića, jednog od političkih aktera koji kucaju na vrata buduće vlade Milojka Spajića!

ЂЕТИЋИ НЕМИ НА ОЛУЈУ Док лидер ХГИ слави прогон Срба и жали се на медијску хајку, званична ЦГ ћути

veliša kadić

On je kazao da se protiv njega vodi intenzivna medijska i paramedijska kampanja zbog čestitke koju je uputio Hrvatskoj povodom 5. avgusta - Dana pobede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Napomenuo je da je do sada uvek čestitao sve državne blagdane Crne Gore i Hrvatske, te da će to raditi ubuduće, bez obzira na uvrede i pretnje koje prima.

- Rat u Hrvatskoj nije počeo "Olujom", već se njom završio - kategoričan je Vuksanović.

Dokaz o otpustu

LIDER PES-a Milojko Spajić dostavio je Ministarstvu policije dokaz o otpustu iz državljanstva Srbije. MUP Srbije je još u februaru dostavio kolegama u Podgorici informaciju da Spajić ima prebivalište u Beogradu. Prema Zakonu o crnogorskom državljanstvu osoba, uz crnogorsko, može imati državljanstvo druge države ako ga je stekla pre proglašenja nezavisnosti Crne Gore 3. juna 2006. godine ili ako s drugom zemljom postoji bilateralni sporazum.

Juče je hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman dao bezuslovnu podršku lideru HGI Vuksanoviću, uz poruku da zvanični Zagreb neće dopustiti da Hrvati ponovo budu meta javnih progona kao 1991. godine!

- Vreme je da političke snage u Crnoj Gori koje pripadaju velikosrpskim političkim krugovima prihvate realnost i suoče se sa prošlošću jer će se spremnost Crne Gore za nastavak evropskog puta ocenjivati po tome - poručio je hrvatski ministar Grlić Radman.

Na ova najnovija dešavanja oglasio se kontroverzni književnik Andrej Nikolaidis postavljajući pitanje - zašto je Milatović otćutao "Oluju"?!

- Crna Gora je članica NATO, kao i Hrvatska. To znači da je vojska koja je izvela "Oluju" Crnoj Gori saveznička vojska. Crna Gora se nalazi u šizofrenoj poziciji. Njen predsednik, aktuelni i budući premijer, sve stranke vlasti, pa i većina građana, izražavaju emociju koja kaže: Srbija nam je najbliža - poručio je Nikolaidis.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)