DO LOVĆENA ZA DESETAK MINUTA: Gondola od 14. avgusta i zvanično nad Bokokotorskim zalivom

I. D. S.

04. 08. 2023. u 06:30

VOŽNjA gondolama sa pogledom na Bokokotorski zaliv, sa vrha Lovćena, sve do Kotora, u trajanju od svega desetak minuta biće moguća od 14. avgusta. Za tada je najavljeno puštanje u rad žičare, koju u Vladi zovu i najvećim projektom u istoriji Crne Gore.

ДО ЛОВЋЕНА ЗА ДЕСЕТАК МИНУТА: Гондола од 14. августа и званично над Бококоторским заливом

preduzeće Žičara Kotor-Lovćen

Prva probna vožnja žičarom Kotor - Lovćen bila je 13. jula, na Dan državnosti Crne Gore, kada su se njome spustili članovi Vlade, predstavnici opština Cetinje i Kotor i predstavnici kompanije zadužene za izgradnju.

Trenutno je u toku testiranje konstrukcije žičare, a sve, kako naglašavaju iz preduzeća "Žičara Kotor - Lovćen", teče po planu.

- Jedan od najznačajnijih crnogorskih, turističkih infrastrukturnih projekata, na koji se čekalo gotovo čitav vek priveden je kraju. Najveću zahvalnost iskazujemo premijeru Dritanu Abazoviću, bez čijeg angažmana i pomoći njegovog tima ovaj projekat ne bi bio završen - poručili su iz tog preduzeća.

Kako su kazali, sa ponosom mogu da istaknu da će Crna Gora uskoro imati žičaru sa pogledom na jedan od najlepših zaliva na svetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provera i protokoli odgovaraju najvišim svetskim standardima.

Trasa žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji Opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.350 metara nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1.200 putnika po satu, dok je vreme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

"

Povratna karta 23 evra

VOŽNjA će za odrasle koštati 13 evra u jednom smeru, odnosno 23 evra za oba. Nešto jeftinije će biti za decu, koji će povratnu kartu plaćati 12 evra ili sadam za jedan pravac. Gratis vožnja sleduje samo deci mlađoj od dve godine. Na društvenim mrežama se uveliko komentarišu cene, a stav većine je da je vožnja preskupa za crnogorske prilike, uz računicu da bi roditelji sa dvoje dece morali da odvoje čak 70 evra ako žele da se provozaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori