PETORKA PALA ZBOG ŠVERCA CIGARETA? Akcija specijalnih istražitelja, na meti duvanska mafija

S.Đ.

20. 06. 2023. u 06:00

PRIPADNICI Specijalnog policijskog odeljenja rano juče, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapsili su pet osoba zbog osnovane sumnje da su umešani u šverc cigareta.

ПЕТОРКА ПАЛА ЗБОГ ШВЕРЦА ЦИГАРЕТА? Акција специјалних истражитеља, на мети дуванска мафија

S. Đokić

Kako je potvrđeno "Novostima" iz izvora bliskih istrazi, uhapšeni su Nikšićani Mileta Simanić, Marko Mićković iz špediterske firme "Knjaz", špediterka iz Bara Ratka Mandić, Đoko Lješković i Rajko Đurović.

Nezvanično saznajemo da specijalne istražitelje posebno interesuju cigarete koje je zaplenila crnogorska carina u Luci Bar u septembru prošle godine. Da li je to i razlog hapšenja navedene "petorke", nije potvrđeno. Ono što je poznato o navedenom slučaju, a što su mediji objavili još ranije, jeste da je cigarete poslala kompanija iz Libije, a trebalo je da završe u Srbiji.

U tome, međutim, nisu uspeli jer je Srbija zabranila uvoz tih cigareta. Nakon toga je usledio pokušaj da se predstavi kao da će te cigarete biti opet utovarene na brod radi transporta prema nekoj trećoj desetinaciji, ali ni to se nije desilo, objavili su ranije mediji.

Proširena istraga

KADA je reč o juče izvedenoj akciji, u nedostatku zvaničnog saopštenja, ne isključuje se mogućnost da je u pitanju proširena istraga Specijalnog državnog tužilaštva o švercu najmanje 40 šlepera cigareta, koje su prokrijumčarene od početka 2019. do novembra 2020. godine.

Carina sumnja da je u pitanju bio plan da se nadležni državni organi zavaraju, s ciljem da ove cigarete budu iznete iz Luke Bar i prebačene na crnogorsko crno tržište.

Po carinskoj dokumentaciji, zvanično, pošiljalac je firma D Bros iz Libije. Primalac je Kozd Company, Srbija, iz Rume. Ovlašćeni zastupnik ove kompanije je špedicija Montenegro Shipping Company, Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)