CRNA GORA DOBIJA NOVOG PREDSEDNIKA: Inauguracija Milatovića u podne u Parlamentu

V.K.

20. 05. 2023. u 11:08

NOVOIZABRANI predsednik Jakov Milatović biće inaugurisan danas na sednici Skupštine Crne Gore u Podgorici. Svečanom činu prisustvovaće preko dvesta zvanica.

ЦРНА ГОРА ДОБИЈА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА: Инаугурација Милатовића у подне у Парламенту

V.K.

Polaganje zakletve i zvanično preuzimanje funkcije predsednika počinje u 12 sati u Skupštini, a nakon inauguracije Milatović će prirediti prijem sa suprugom Milenom u Vili Gorica. Sednicu  će otvoriti šefica parlamenta Danijela Đurović.

- Na sednici će, pred poslanicima u Skupštini, izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsednika, saopšteno je iz Skupštine.

Ustavom Crne Gore, usvojenim 22. oktobra 2007. godine, predsednik države se bira neposrednim izborima na pet godina. Od obnove nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, funkciju predsednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsedničkim izborima 2008. i 2013. godine. Milo Đukanović je izabran na tu funkciju na predsedničkim izborima 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu