RASKOL U EVROPI SAD: Milojko Spajić i Janko Odović udarili na Jakova Milatovića

Novosti online

26. 04. 2023. u 15:27

GLAVNI odbor (GO) Pokreta Evropa sad (PES), na kome bi trebalo da se odlučuje o nastupu na parlamentarnim izborima 11. juna, zakazan je za 18 sati uprkos tome što je zamenik predsednika Jakov Milatović tražio da on bude odložen za sutra jer je večeras odsutan, saznaju “Vijesti”. Sednicu je zakazao predsednik partije Milojko Spajić, na insistiranje člana Predsedništva Janka Odovića.

РАСКОЛ У ЕВРОПИ САД: Милојко Спајић и Јанко Одовић ударили на Јакова Милатовића

Foto: Printskrin Instagram/Evropa sad

Inače, Odović je prošle sedmice podneo ostavku na mesto u Predsedništvu PES-a, ali ju je u međuvremenu povukao. Upravo Odović i Spajić žele da preuzmu potpunu kontrolu nad partijom, a da marginalizuju Milatovića. Zato je već krenulo pravljenje tabora unutar Evrope sad, ko koga podržava, i jasno je da će se ove podele produbljivati svakoga dana.

Sednica Predsedništva PES-a održana je pre desetak dana, ali tada nije utvrđen stav u vezi sa izlaskom na izbore. Na toj sednici Spajić je tražio blanko podršku za upravljanje partijom, koju nije dobio od kolega. Po Statutu GO odlučuje na osnovu zaključaka Predsedništva PES-a.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!