POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV LAZOVIĆA I MILOVIĆA: Sud delimično odbacio optužbe protiv Radoja Zvicera

Novosti online

26. 04. 2023. u 15:11

KRIVIČNO vanraspravno veće Višeg suda potvrdilo je optužnicu protiv Ljuba Milovića i Petra Lazovića, objavljeno je na sajtu Višeg suda.

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЛАЗОВИЋА И МИЛОВИЋА: Суд делимично одбацио оптужбе против Радоја Звицера

Foto: Libertas/Printscreen

U saopštenju suda navodi se da je isto veće konstatovalo da nema mesta optužbi Radoja Zvicera, Milana Vujotića i Slobodana Kašćelana da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju.

Postupajući po kontroli optužnice protiv Z. R. i dr., krivično vanraspravno veće Višeg suda je našlo da nema mesta optužbi protiv okrivljenih Z. R., V. M., i K. Š. da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, jer, kako je objavljeno na sajtu suda, navedeno krivično delo koje je u konkretnom predmet optužbe nije krivično delo.

Viši sud navodi i da nema mesta optužbi protiv okrivljenih M. Lj., Ž. R. i M. R. zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i protiv okrivljenog L. P. zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jer u odnosu na navedeno delo nema dovoljno dokaza, pa je u ovom delu, kako je objavio sud, protiv tih osoba u odnosu na navedena krivična dela krivični postupak obustavljen.

U ostalom delu, krivično veće Višeg suda je potvrdilo optužnicu SDT-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?