INAUGURACIJA BI TREBALO DA BUDE U PRESTONICI: Gradonačelnik Cetinja o najavi Jakova Mitalovića

Марија Стевановић
Marija Stevanović

18. 04. 2023. u 19:08

CETINjE je prestonica države i očekivano je i prirodno da inauguracija bude održana na Cetinju.

ИНАУГУРАЦИЈА БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ У ПРЕСТОНИЦИ: Градоначелник Цетиња о најави Јакова Миталовића

Prestonica Cetinje

Ovo je izjavio gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković povodom najava da će se inauguracija novoizabranog predsednika Crne Gore Jakova Milatovića održati u Podgorici.

Takvu mogućnost je najavio je Milatović, izjavom da taj čin treba obaviti pred poslanicima u Skupštini Crne Gore. Međutim, Đurašković kaže da bi to "bila veoma loša poruka i to bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prestonica, čiji je status definisan Zakonom o prestonici".

- Predsednici dolaze i odlaze, ali Cetinje kao simbol večne Crne Gore, njene nezavisnosti i trajanja ostaje i niko mu ne može oduzeti status koji ima. Ko god ima dobru nameru prema Crnoj Gori i Cetinju, neće izbegavati Cetinje. Cetinje je mnogo puta u prošlosti dostojanstveno i evropski odgovorilo na brojne izazove, ne vidim razlog da tako ne bude i sada - kaže Đurašković.

Da podsetimo, u toku predizborne kampanje, Jakov Milatović je izvređan i fizički napadnut od grupe huligana, koji su su želeli da spreče njegovu konvenciji u ovom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)