NAPAD NA TINEJDŽERE IZ BIH: Teško povređeni dečak u bolnici, u Baru ogorčeni - hitno procesuirajte maloletne huligane

B. DABIĆ

16. 04. 2023. u 22:16

ČELNICI Opštine Bar osudili su nasilničko ponašanje grupe maloletnika iz Bara koji su naneli telesne povrede maloletnim sportistima iz AK Sarajevo tokom priprema u Crnoj Gori.

НАПАД НА ТИНЕЈЏЕРЕ ИЗ БИХ: Тешко повређени дечак у болници, у Бару огорчени - хитно процесуирајте малолетне хулигане

foto: B.D.

 Uz izvinjenje u ime građana Bara, mladim sportistima iz Sarajeva poželeli su brz oporavak,i apelovali   državnim  institucijama da hitno procesuiraju i sankcionišu vinovnike incidenta.

 Povodom incidenta u Baru u kojem su povređena dva maloletna mladića iz Sarajeva, predsednik Opštine Bar Dušan Raičević uputio je javno izvinjenje.

- U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povređeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK “Sarajevo” čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti - naveo je predsednik Opštine Bar Dušan  Raičević.

Bar je, kako dodaje, grad u kojem sve različitosti vekovima žive zajedničkim životom, a naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmpolitizma.

- Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uveren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca - naveo je Raičević i podsetio  da upravo AK “Sarajevo” više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uveren je i poslednji.

Raičević je pozvao nadležne institucije “da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloletnike, te da sačuvaju Baru  ugled mirnog mesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvek i bio”.

Predsednik Skupštine opštine Bar i predsednik Opštinskog odbora Socijaldemokrata Bara, Branislav Bane Nenezić izrazio je žaljenje i uputio izvinjenje povodom sinoćnjeg napada na dva maloletnika iz Bosne i Hercegovine, koji se dogodio u barskom naselju Šušanj.

- Izražavam duboko žaljenje zbog ovoga što se desilo u našem Baru. Veliko izvinjenje i mladim sportistima i njihovim porodicama, ovo nije Bar, grad koji u svom “genu” ima multietničnost, multinacionalnost - naveo  je Nenezić i mladim sportistima iz Sarajeva poželeo brz oporavak.

U incidentu koji se dogodio u subotu veče povrede su zadobila dva maloletna atletičara iz Sarajeva, od 14 i 17 godina. Četvorica Barana su napala dvojicu Sarajlija, a jednom od njih lekari su konstatovali teške  telesne  povrede - prelom nosa i vilične kosti. On je transportovan u Klinički centar Crne Gore, gde je hospitalizovan. Povrede je zadobio i njegov klubski drug.

Policija je identifikovala  četvoricu maloletnika iz Bara koji su napali  maloletne strane državljane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave