INCIDENT PRED SUTRAŠNJE IZBORE U CRNOJ GORI: U Bijelom Polju pokušali da kupe lične karte u staračkom domu (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 04. 2023. u 21:33

POLICIJA je u saradnji sa državnim tužilaštvima, u više gradova sprovela aktivnosti na otkrivanju i sprečavanju potencijalnih krivičnih dela u vezi zloupotrebe izbornog procesa, te su izvršeni pretresi na više lokacija i prikupljena obaveštenja od više lica.

ИНЦИДЕНТ ПРЕД СУТРАШЊЕ ИЗБОРЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: У Бијелом Пољу покушали да купе личне карте у старачком дому (ФОТО)

Foto: JU Dom starih

Ovo je saopštila Uprava policije Crne Gore oovodom novih pokušaja uticaja na izborni proces, po receptu iz prethodnih godina.

Kako "Novosti" saznaju, radnici JU Dom starih u Bijelom Polju podneli su krivičnu prijavu protiv za sada nepoznatih osoba zbog kupovine ličnih karata u toj ustanovi. Naime, korisnik Doma starih Ž.K. prijavio je osoblju Doma da je kod njega došlo nekoliko osoba koje su pokušavale da ga vrbuju za glasanje.

Slučaj je prijavljen policiji, čiji pripadnici su odmah došli u Dom starih.Uzeli su snimke sa video-nadzora, tako da je policiji poznat identitet osoba koje su vršile pritisak na nekoliko štićenika Doma da im prodaju lične karte, ili daju pristanak za glasanje pismenim putem.

– Dežurna sestra je prijavila slučaj policiji, čiji službenici su izuzeli snimke sa kamera video nadzora. Nesporno je da su dve osobe boravile u Domu, a okolnosti događaja ispitaće policija - kazao je posle ovog incidenta ditrektor JU Dom starih u Bijelom Polju Radisav Nišavić.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna