MILO KUKA U MOJKOVCU: Mrze me četnički vojvoda, poletarac SNP, Zdravkov apostol

M.S.

11. 03. 2023. u 17:00

REKAO bih da je ova kampanja dodatno ukazala i na progresiju jedne teške političke patologije koja stanuje u Crnoj Gori. Manje – više svi kandidati za predsednika tokom dosadašnje kampanje nisu se Crnoj Gori predstavljali programima buduće državne politike i programima razvoja naše zemlje. Oni su se nadmetali ko će više mržnje isijati prema meni lično.

МИЛО КУКА У МОЈКОВЦУ: Мрзе ме четнички војвода, полетарац СНП, Здравков апостол

DPS

Ovo je na konvenciji u Mojkovcu kazao predsednički kandidat DPS Milo Đukanović, ističući da, jedan od mojih protivkandidata na ovim izborima, čovek koji se naravno uvek s ponosom dičio svojom titulom četničkog vojvode, sada se predstavlja kao pomiritelj i kao čovek ljubavi.

- Kada bi to bilo iskreno, zasluživalo bi svako poštovanje… Svi mi doživljavamo evoluciju tokom života, ali imamo puno razloga da sumnjamo u to. Jer to je istovremeno čovek koji još uvek slavi ratne zločince, presuđene ratne zločince koji su u crno zavili mnoge porodice na prostoru ex Jugoslavije… To je čovek koji se i dalje ponosi time da mu je Putin predsjednik, Putin koji danas ubija nedužni narod Ukrajine, kazao je Đukanović ukazujući na lidera DF Andriju Mandića, a potom se okomio na lidera Demokrata Aleksu Bečića.

- Drugi moj protivkandidat se stalno poziva na čast, a rekao bih da biografija baš nije takva da bi mu davala to za pravo. Još kao poletarac Socijalističke narodne partije je sa Brankovog mosta hrabrio Miloševićev ratni pohod. Nakon toga je bio deo politike koja je ponosno bila protiv obnove nezavisnosti države Crne Gore. Nigde ih nije bilo na Cetinju kada je zasedao crnogorski parlament i kada smo se opredelili da idemo evropskim putem i da postanemo članica NATO-a. Njegovi saborci i ovih dana zajedno sa ljudima iz Demokratskog fronta, rekao bih, brutalno razaraju energetski sistem Crne Gore. Neće biti da je biografija koja bi davala pravo pozivanja na čast, kazao je Đukanović.

- Napokon, i treći moj protivkandidat čovek koji sa klupe za rezervne igrače ušao u trku za predsednika, kazso ke Đukanović govoreći o predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad Jakovu Milatoviću.

- On nije mogao biti prvi ni u svojoj partiji ali želi da sa te pozicije rezervnog kandidata postane predsednik Crne Gore. Čovek koji se sam bez ičijeg upita tokom ove kampanje ponosno pozivao na svoju političku prošlost i na svoju pripadnost Socijalističkoj narodnoj partiji, a svuda u Crnoj Gori, a rekao bih i u Mojkovcu možda ponajbolje znamo šta je istorija Socijalističke narodne partije. Znamo da su nažalost u svim teškim iskušenjima kroz koje ova država prolazila tokom poslednjih 25 godina oni bili suprostavljeni državnim interesima Crne Gore. Istovremeno to je čovek koji je bio jedan od dvanaest apostola u vladi koja je zbog one mržnje o kojoj sam govorio prema prethodnoj vlasti rasterala investitore i ljude iz biznisa, i koji je kao resorni ministar doveo zemlju danas do realnog rizika da arbitražni sud u Londonu zbog potraživanja jednog investitora, presudi 150 miliona eura štete crnogorskom budžetu, kazao je Đukanović, dajući nema sumnje, novi impuls kampanji za predsedničke izbore u Crnoj Gori, koja počinje da poprima ružne obrise.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NIKOLIĆ O NADIMKU ŽIKA SELJAK: Hteli su da me ponize - viknu iz besnog auta: Gde si seljak! Podmetanje, to me je motivisalo