NEZAPAMĆENO NEVREME NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Posledice se saniraju, materijalna šteta procenjuje

B. DABIĆ

05. 02. 2023. u 14:41

Budvani ne pamte nalete olujnog vetra preko 100 km/ sat koji je dostizao i do 100 km na sat kao što je bilo u noći između subote i nedelje.

НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ НА ЦРНОГОРСКОМ ПРИМОРЈУ: Последице се санирају, материјална штета процењује

foto: Služba zaštite Budva

Koliko je čovek nemoćan pred ćudima prirode moglo se videti prvog februarskog vikenda na Crnogorskom primorju.

foto: Služba zaštite Budva

 

Potoljen turistički butnički brod „Knjaz Lipovac 2“ kapaciteta 200 putnika, u blizini Tivta, oštećena infrastruktura sportskog stadiona na Jazu,   škola  Danilo Kiš ostala  bez krova, bez krova i Pribojsko odmaralište...To je samo deo štete na Crnogorskom primorju koje je nanelo nezapaćeno olujno nevreme.

foto: Služba zaštite Budva

 

- Na teritoriji Budve  oboreno preko 30 stabala,pao je  kran na magistralni put Budva –Kotor, potpljeno nekoliko barki u budvanskoj marini, prevrnut kamion na zaobilaznici u Budvi, oštećeno više  automobila...  Posledica od   olujnog vetra na području Budve sigurno ima još jer je jačina dostizala udare i 100 km /h, kazao je  načelnik Službe zaštite i spašavanja Budva  Dragan Božović ističući  da su najavljeni jaki udari vetra u nedelju tokom poslepodneva do 90 km/ h.

-  Apelujemo  na građane da ispred svojih objekata uklone  predmete, inventare koji mogu oštetiti imovinu, ili ugroziti ljudske živote, istakao je Božović dodajući da ne pamti tako jak olujni vjetar u Budvi. 

foto: Služba zaštite Budva

 

Nevreme od subote posle podne i tokom noći  u Budvi je nanelo  velike  materijalne  štete koje treba da se utvrde.

-Sve ekipe Službe zaštite i spašavanja Budva, Komunalnog preduzeća, policija proveli su celu noć na terenu, kazao je  Božović. Prema njegovim rečima, priorit je bio ukloniti oborena stabla sa magistralnih i loklanih puteva, sa ulica u urbanom delu Budve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!