SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA: Veliki broj Pljevljaka dočekao na trgu Mali Boić - Svetog Vasilija Velikog(FOTO)

M. D.

14. 01. 2023. u 02:00

VIŠE hiljada Pljevljaka okupilo se na gradskom trgu „13.Jul“ da dočeka srpsku-pravoslavnu Novu godinu.

СРЕЋНА НОВА ПРАВОСЛАВНА: Велики број Пљевљака дочекао на тргу Мали Боић - Светог Василија Великог(ФОТО)

foto:M.Drobnjak

Ovo je već  dvadeset prva godina  kako se organizuje doček Pravoslavne nove godine na otvorenom u Pljevljima.

Usled pandemije korona virusa dočeka nije bilo 2021. i 2022. godine.

Pljevljake je po hladnom vremenu zabavljao popularni muzički sastav Tropiko bend a u programu su učestvovale sestre Ljiljanić i trubački orkestar Branka Krdžavca.

Organizator ovogodišnjeg dočeka je Crkvena opština Pljevlja.

Organizaciju dočeka dobrovoljnim prilozima pomogli su  brojni preduzetnici, političke partije, pojedinci kao i Pljevljaci iz drugih gradova Crne Gore.

Organizator dočeka Crkvena opština Pljevlja najavila je da će se liturgija i moleban za početak Nove godine služiti 14. januara sa početkom u devet časova.

Oni su pozivali sve pravoslavne vernike, koji nemaju gde da odlože svoje badnjake, da ih donesu pred Crkvu Svete Petke, kako bi ih skupa sa crkvenim badnjacima naložili na dan Malog Božića.

BONUS VIDEO - VATROMETI, KONCERTI, BADNjACI: Srbija, Crna Gora i RS dočekuju Mali Božić - pravoslavnu Novu godinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)