TRAŽE MESTO POTPREDSEDNIKA: Oštra poruka Nebojše Medojevića o formiranju Vlade Crne Gore

V.K.

29. 12. 2022. u 15:25

POKRET za promene neće podržati novu Vladu ako u njoj ne dobije poziciju potpredsednika za koordinaciju službi bezbednosti - poručio je predsednik te stranke i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

ТРАЖЕ МЕСТО ПОТПРЕДСЕДНИКА: Оштра порука Небојше Медојевића о формирању Владе Црне Горе

Foto: Fejsbuk/Nebojša Medojević

Medojević poručuje da nova vlada treba da uradi ono što nisu prethodne dve Zdravka Krivokaoića i Dritana Abazovića, da osnaži i dekriminalizuje bezbednosne službe. On je na konferenciji za novinare rekao da je već ranije, prilikom formiranja prethodnih vlada, imao razgovore sa zapadnim službama.

-Ne želim da se bavim operativnim radom, da komuniciram sa kriminalcima kao aktuelni premijer Dritan Abazović, već da sprovedem reforme. Danas imamo sramotu da tužioci nemaju aplikacije za sprovođenje istraga, već moraju da listaju i povezuju, jer je prethodna vlast odbila stranu tehničku pomoć. Došao je trenutak da sve svoje međunarodne kontakte stavim na raspolaganje državi u borbi protiv kriminala - kazao je Medojević.

On je podsetio da mesto koje želi da "pokrije"- potpredsednik vlade za koordinaciju službi bezbednosti, ali da bi bilo prirodno da uz to ide i Ministartsvo odbrane, kao "kontakt point" sa NATO-om.

- Mi smo već ovo dogovorili u septembru 2020. Nije ovo ništa novo. Zašto nekome smetam? Da li neko ima boljeg kandidata? Imamo podršku pet poslanika i jedan smo od osnivača DF-a. Nećemo podržati vladu ako se ne prihvati naš zahtev - kategoričan je Medojević.

BONUS VIDEO - SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici - Skup podrške Milu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a