ČAK 33 KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG DOGAĐAJA U ŠAVNIKU: Oglasilo se tužilaštvo povodom lokalnih izbora u crnogorskoj opštini

M. D.

21. 11. 2022. u 12:01

OSNOVNO državno tužilaštvo u Pljevljima, povodom održavanja lokalnih izbora u Opštini Šavnik u danima 23. 10, 30. 10, 6. 11, 13. 11. i 20. 11. 2022. godine, Upravi policije naložilo je podnošenje krivičnih prijava protiv ukupno 29 lica zbog krivičnih dela protiv izbornih prava.

ЧАК 33 КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ЗБОГ ДОГАЂАЈА У ШАВНИКУ: Огласило се тужилаштво поводом локалних избора у црногорској општини

Foto: V. Kadić

Povodom događaja oko pomenutih izbora naloženo je podnošenje i krivičnih prijava protiv tri lica zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i protiv jednog lica zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

- Takođe, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima u toku je izviđaj u predmetu formiranom u vezi sa promenom mesta prebivališta u Šavnik radi utvrđivanja da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

U svim slučajevima u kojima su do ovog momenta tužilaštvu dostavljene krivične prijave i formirani predmeti preduzimaju se radnje u izviđaju, saopštili su iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima uz napomenu da ovo Tužilaštvo postupa kao   samostalan i nepristrasan organ, isključivo u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024