"NE ZNAM LJUDE KOJI SU ME NAPALI": Oglasio se odbornik pretučen na glasačkom mestu u Šavniku (FOTO)

V.K.

06. 11. 2022. u 12:55

RADULU Lazoviću, članu biračkog odbora u Kruševicama iz redova koalicije "Za budućnost Šavnika", koji je napadnut danas u Šavniku na glasačkom mestu, posle incidenta ukazana je pomoć u šavničkoj bolnici.

НЕ ЗНАМ ЉУДЕ КОЈИ СУ МЕ НАПАЛИ: Огласио се одборник претучен на гласачком месту у Шавнику (ФОТО)

Foto: V. K./Privatna arhiva

Čovek je sav krvav prevezen kod lekara kako bi se posle dijagnostike utvrdio stepen zadobijenih povreda i kako bi mu bila pružena adekvatna lekarska pomoć. On je kazao je da su na njega nasrnula četiri nepoznata  mladića.

- Nisu stanovnici Šavnika dozvolili da glasaju - kazao je Lazović, nakon što su lekari konstatovane lakše telesne  povrede.  - Ne poznajem ljude koji su me napali. Video sam ih prvi put u životu. Očekujem da nadležni preduzmu konačno nešto po ovom pitanju i da se u našem kraju spuste tenzije.

Podsetimo, Lazović je povređen danas, tokom trećeg pokušaja glasanja na glasačkom mestu Kruševice. Njega su napala četvorica mladića. Udarali su ga, a potom otišli do auta i pokušali da pobegnu. Intervenisala je policija i uhapsila napadače. Na tom biračkom mestu glasanje je zbog incidenta bilo prekunto, pa nastavljeno, ali je na kraju opet odlučeno da se prekine.

Predsednik OIK- a Šavnik Dušan Radanović potvrdio je da je na dva biračka mesta prekinuto glasanje i to u Opštini Šavnik i Kruševice.

- Mi još nismo dobili prigovore, a po tim pregovorima ćemo rešavati i onda doneti odluku da li će se ponoviti izbori ili ne - kazao je Radanović, dodajući da na trećem biračkom mestu Bijela nije bilo prijava o nepravilnostima.

Podsetimo, na tri biračka mesta u Šavniku danas se ponavlja glasanje, a pravo glasa ima 679 birača.

Lokalni izbori je trebalo da budu ponovljeni na biračkom mestu u zgradi Opštine Šavnik i u selima Bijela i Kruševice. Na tim biračkim mestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024