"NEKA NAM JE SA SREĆOM DANAŠNJI DATUM" Kovačević: Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa velikim teretom uklonjenim sa leđa

V. K.

03. 08. 2022. u 14:39

POTPISIVANjEM Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom rešava se jedno od najvažnijih pitanja današnje države Crne Gore, ali i jedna velika borba većinskog dela njenih građana koji su pravoslavni hrišćani pod jurisdikcijom SPC, izjavio je Marko Kovačević, predsednik opštine Nikšić.

НЕКА НАМ ЈЕ СА СРЕЋОМ ДАНАШЊИ ДАТУМ Ковачевић: Сада можемо да се окренемо будућности, са великим теретом уклоњеним са леђа

Foto V. K.

- Konačno je formalizovana volja naroda sa litija, naroda koji je rekao dosta podelama i oduzimanjima naše baštine i našeg identiteta. Jedina institucija u zemlji koja ima  apsolutnu većinu stanovnika uz sebe jeste Srpska pravoslavna crkva i ispoštovati tu većinu znači otvoriti vrata u budućnost. Ta većina je rekla svoje još 30. avgusta, pobedivši na izborima, uprkos svim neregularnostima koje je na njima sprovodila tadašnja vlast, i neverovatno je da smo morali da čekamo praktično dve godine da se njena volja ispuni. Da se više davalo za pravo antipravoslavnim i antisrpskim grupicama građana nego narodu koji je i na litijama i na izborima koji su organizovani od strane DPS-a, dostojanstveno, mirno, ali snažno i temeljno pokazao svoje opredeljenje da se odbrani Srpska pravoslavna crkva i da dobije ono mesto u ovoj državi koje joj po svemu pripada - rekao je Kovačević. 

- Sada možemo da se okrenemo budućnosti, sa jednim velikim teretom uklonjenim sa leđa Crne Gore. Da radimo na tome da se volja građana ispoštuje i po svim drugim pitanjima. Neka nam je sa srećom današnji datum - poručio je predsednik opštine Nikšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!