ODNOS SDP PREMA TEMELJNOM UGOVORU IRELEVANTAN: Zogović za "Novosti" o teatralnosti političkih subjekata u Crnoj Gori

V. K.

01. 07. 2022. u 16:08

POSLANIK Demokratskog fronta Milun Zogović kazao je za "Novosti" da je potpuno irelevantno kakav će odnos neka politička partija formata SDP-a imati prema ozbiljnim društvenim pitanjima kakav je potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, čiji tekst radne verzije je bio dostupan pre nekoliko dana.

ОДНОС СДП ПРЕМА ТЕМЕЉНОМ УГОВОРУ ИРЕЛЕВАНТАН: Зоговић за Новости о театралности политичких субјеката у Црној Гори

Foto: DF

- Temeljni ugovor su potpisali svi oni građani koji su koračali u veličanstvenim litijama koje su ujedno i bile svojevrstan referendum po tom pitanju. A to da li će ili neće SDP participirati u vladi je obična teatralnost koja govori i o samoj vladi u kojoj bi ta prevaziđena, retrogradna i pogubna ideologija mogla da egzistira, kaže Zogović, navodeći da su vrednosti partije Raška Konjevića i Ranka Krivokapića najbolje ocenili građani na izborima.

– Međutim, kako se u Crnoj Gori ne formira vlast na osnovu rezultata izbora, nego na osnovu radnog staža u stranim agenturama, SDP je  bio nezaobilazan faktor. Uloga SDP-a je svađalačka, nedobronamerna, ona koja neguje i baštini dostignuća 12-julske Crne Gore  a ne bastadurske antifašističke Crne Gore 13.jula 1941.godine. Nažalost, najbolja potvrda  u kakvoj se ideološkoj kaljuzi nalazila Crna Gora tri protekle decenije je mogućnost da protagonisti te ideologije imaju uticaja na društvena kretanja.

BONUS VIDEO: POLICAJAC ODLOŽIO ORUŽJE PA SE PREKRSTIO - Uz Božiju pomoć organi reda sačuvali manastir

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja