KONJEVIĆ JE INSTALIRAN A NE IZABRAN Jelena Božović: "Raško je na funkcijama u svakoj marionetskoj Vladi"

Novosti onlajn

14. 06. 2022. u 15:44

PREDSEDNIK SDP-a Raško Konjević je na funkcijama u svakoj marionetskoj Vladi, izjavila je poslanica DF-a povodom izbora Konjevića za šefa službi bezbjednosti u Crnoj Gori.

КОЊЕВИЋ ЈЕ ИНСТАЛИРАН А НЕ ИЗАБРАН Јелена Божовић: Рашко је на функцијама у свакој марионетској Влади

Foto: DF

Kako je konstatovala Božović, žalosno je da nakon 30. avgusta neko poput Konjevića može biti na bilo kojoj funkciji, a kamoli da kontroliše i rukovodi službama i organima bezbednosti, a posebno ako imamo u vidu da je on imao očajne rezultate kao ministar policije i da su zabeleženi katastrofalni propusti u tom vremenu.

- Onaj ko ga je postavio, a to možda nije ni premijer ni neko telo vlade, očekuju da on bude servilan i poslušan. Dakle, bolje je kazati da je Konjević instaliran, nego izabran, jer njegova uloga će biti takva, da ispunjava želje pojedinih centara moći i drži Crnu Goru u fazi marionetske države.

Foto skupstina-me

- Kao što je Savo Kentera instaliran za šefa ANB, tako je i Konjević došao u ovu poziciju. Svakako, jasna pozicija antisrbina ga je između ostalog preporučila na ovu funkciju. Nameće se pitanje kako sve ovo dozvoljavaju ostali u vladi, posebno neki koji pričaju o srpstvu kada im je to profitabilno, a dozvolili su da Vlada apsolutno ideološki bude usmerena po volji Konjevića i Krivokapića - kazala je Božović.

Podsetimo, juče je na predlog predsednika Veća za nacionalnu bezbednost Crne Gore Dritana Abazovića odlučeno se za koordinatora rada Biroa za operativnu koordinaciju odredi potpredsednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku, ministra odbrane i člana tog Veća Raška Konjevića.

(Borba.me)

"DF će podneti interpelaciju o radu „krvavog ministra“ Raška Konjevića"

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, kazao je juče da nije prisustvovao sednici Veća za nacionalnu bezbednost jer, kako kaže, nije hteo da daje legitimitet izboru Raška Konjevića za koordinatora svih službi bezbednosti.

- Više je nego očigledno da je Raško Konjević zajedno sa Rankom Krivokapićem, koristeći Sava Kenteru, otpočeo privatizaciju ANB-a, ali istovremeno i njenu eroziju i urušavanje . poručio je između ostalog Knežević.

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna