OGLASIO SE MILAN KNEŽEVIĆ: DF će podneti interpelaciju o radu „krvavog ministra“ Raška Konjevića

Novosti onlajn

13. 06. 2022. u 18:09

PREDSEDNIK Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, kazao je da nije prisustvovao sednici Veća za nacionalnu bezbednost jer, kako kaže, nije hteo da daje legitimitet izboru Raška Konjevića za koordinatora svih službi bezbednosti.

ОГЛАСИО СЕ МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: ДФ ће поднети интерпелацију о раду „крвавог министра“ Рашка Коњевића

Foto DF

- U životu i u politici se uvek treba rukovoditi principima. Identičan stav i odnos sam imao i prema poslednje zakazanim sednicama Veća za nacionalnu sigurnost, koje je sazivao bivši premijer Zdravko Krivokapić želeći da u tom trenutku kroz zloupotrebe službenog položaja i prevlast u bezbednostom sektoru, ostane još koji dan duže na svojojoj funkciji - naveo je Knežević.

Foto skupstina-me

On je upitao da li treba podsećati da su Raško Konjević, Ranko Krivokapić i Draginja Vuksanović Stanković poraženi na izborima u avgustu 2020. godine.

- Treba li podsećati da su u izbornoj kampanji javno, glasno i jasno saopštavali da će praviti postizobrne koalicije i aranžmane sa Milom Đukanovićem i DPS-om i treba li na kraju podsećati da su zbog te svoje politike osvojili dva mandata. Dva mandata koja su dovela do sukoba u SDP-u, koji i dan danas traje, jer i Raško Konjević i Ranko Krivokapić kao novopečeni ministri, na svaki način pokušavaju opstruirati i zaustaviti Draginju Vuksanović u njonoj nameri da bude predsednički kandidat za izbore 2023. godine i vođa tzv. „Belvederskog bloka“. Ulazak Raška Konjevića i Ranka Krivokapića u Vladu Dritana Abazovića nije rezultat narodne volje. To je rezutlat čajanki i dugočasovnih i dugodnevnih razgovora u atlanskom klubu kojim je do skoro upravljao Savo Kentera iz Momišića, uz prisustvi nekoliko visokih funkcionera CIA-e i ambasadora Zapadnih zemalja. Na tim sastancima je dogovreno da Ranko Krivokapić iz švercovane penzije postane ministar spoljnih poslova, a Konjević ministar odbrane, kako bi se već sad počela stvarati jedna anticrnogorska, antisrpska i antidemokratska osovina protiv tekovina 30. avgusta i izborne volje građana. Upravo je u tom atlanstkom klubu na predlog Ranka Krivokapića, Savo Kentera izabran za vršioca dužnosti ANB-a i gola je neistina da je Savo Kentera izabran na sjednici Vlade, jer je odluka o njegovom iemnovanja donesena u atlantskom klubu uz prisustvo zapandih ambasadora i visokih oficira CIA-e - kazao je Knežević.

On je naveo da su „tri K“, Konjević, Krivokapić i Kentera, započeli „reforme“ u ANB-u kroz imenovanje na načelničke pozicije Miloša Vujisića, Dejana Tomovića, Danila Grozdanića, Aleksandre Saške Samardžić, a kao vrhunac imenovanja je i novi načelnik kontra-obaveštajne zaštite Drago Spičanović i načelnik obaveštajnog sektora Rašo Ivanović.

- Bolje da su bagerima Bemaxa srušili ANB, nego što je došlo do ovih imenovanja kojima su kumovali i dali direkte naloge Savu Kenteri, Raško Konjević i Ranko Krivokapić. Zato želim pred čitavom cronogrskom javnošću da pozovem premijera Crne Gore da iskoristi svoje mehanizme i provjeri da li je Miloš Vujisić preko jednog člana svoje familije povezan sa ogrankom Kavačkog klana u Beogradu. Da li je načelnik obavještajnog sekotra Rašo Ivanović posebno nagrađen tim imenovanjem, jer je bio insajder svih tekstova koje je objavljivalo jedno režimsko štampano glasilo. Da li je Raško Ivanović jednom članu Odbora za bezbjednost i odbranu svakodnevnu referisao šta se dešava u ANB-u uz jutarnju kaficu i da li je jedan visokopozicionirani funkcioner tužilaštva lobirao za imenovanje i pozicioniranje Raša Ivanovića za mesto načelnika u obaveštajnom sektoru. Da li je ovaj Drago Spičanović, osim što mu se Milo Đukanović javio kao Bog, imao ili ima neke veze sa švercom cigareta u Luci Bar? Da li je ovaj Danilo Grozdanić bio osumnjičen kao glavni operativac u protivzakonitom prisluškivanju mitropolita Amfilohija i njegovom praćenju bez ikakvog naloga? Da li je ovaj Dejan Tomović, ako se bude vratio na mesto načelnika tehnike, u stvari čovek za čijeg su se bivšeg mandata vršila sva nelegalna prisluškivanja telefona i koji je mora dati nalog da se ta prisluškivanja rade? Da li je taj Dejan Tomović po nalogu Dejana Preuničića obrisao sve tragove iz prisluškivanih telefona prije oktobra 2020. godine i da li je tačno da u sistemu ne postoji nijedan trag rada za praćenje mobilne telefonije nakon oktobra 2020. godine? Da li je ova Aleksandara Saška Samardžić, koja je bila u sektoru analitike, po nalogu Dejana Peruničića istovremeno bila i zadužena da sastavi sva pisma pod pseudonimo „profesionalac“? Sve su ovo pitanja na koja mora da se dobije dogovor i zbog ugroženog bezbednosnog sistema u Crnoj Gori, ali i zbog brutalnih zloupotreba ANB-a i u ovom periodu kada je na njenom čelu Savo Kenterea i u periodu kada je bio Dejan Vukšić, a posebno u periodu kada je bio Dejan Peruničić, koji se već suočava sa nekoliko sudskih procesa ali nikako da se pojavi u sudu - istakao je Knežević.

Foto: Printskrin Youtube/ADRIA TV Montenegro

Zato, u ime DF-a, najavio je da će taj Klub poslanika doneti i predložiti na potpisi ostalim klubovima poslanika koji imaju siti odnos prema ovoj problematici, „interpelaciju Raška Konjevića u bezbednosnom sektoru“.

- Više je nego očigledno da je Raško Konjević zajedno sa Rankom Krivokapićem, koristeći Sava Kenteru, otpočeo privatizaciju ANB-a, ali istovremeno i njenu eroziju i urušavanje. Pošto neke kolege intezivno najavljuju parlamentarne istrage oko Belvedera, kao da se radi o Vučjem Dolu, Fundini ili Bregalnici i mi ćemo da najavimo parlamentarne istrage o dešavanjima iz 2015. i 2016. godine, posebno iz 24. oktobra 2015 godine, kada je tada krvavi ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, komandovao akcijom razbijanja mirnih protesta DF-a i slobodnih građana koji su tražili prelaznu Vladu. Tražićemo parlamentarnu istragu i o tome ko je i kako montirao državni udar ne bi li se ukrala pobeda DF-u, smanjila izlaznost, kako bi DPS, uz pomoć svojih satelita, obnovila vlast i otpočela jednu sudaniju o onima koji su se borili za demorkratiju i slobodne izbore - kazao je Knežević.

On je istakao da svi koji misle da će moći kroz zloupotrebu institucija da realizuje svoje političke ciljeve će naići na ozbiljan otpor DF-a.

- Neka niko ne sumnja u našu privrženost i spremnost da kroz vaninstitucionlane metode delovanja srušimo ovakvu Vladu koja je nastala u atlanstkom klubu uz nadzor visokih oficira CIA-e i zapadnih ambasada, stvarajući od Crne Gore protektora i koloniju, koja polako gubi svoj civilizacijski, duhovni i društveni identite. Spremni smo na svaki vid institucionalne borbe i čekamo okidač za početak te borbe. Naravno, pružamo ruku saradnje i saveza svim političkim subjektima koji žele da se vaninstitucionalno suprotstavimo ovakvim anomalijama koje psotaju pravilo i naravno svim slobodoumnim građanima, pokretima, nezavisnim intelektualcima i onima kojima je poštovanje Ustava i Zakona na prvom mestu - kazao je Knežević.

Knežević je dodao da će DF podneti interpelaciju o radu Raška Konjevića i inicirati parlamentarne istrage o dešavanjima u 2015. i 2016. godini, „sa posebnim osvrtom na ulogu „krvavog ministra“ MUP-a Raška Konjevića, aktuelnog predsednika države Mila Đukanovića, bivšeg premijera Duška Markovića i bivšeg predsednika Skupštine Ranka Krivokapića“.

- Niti smo zaboravili, niti smo oprostili, niti ćemo odustati, a najmanje ćemo se povući pred njima - zaključio je Knežević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest