KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE ULCINJ PREKINUTA: Stigla dva predloga za čelnika zakonodavne vlasti

B.Dabić

25. 05. 2022. u 15:45

PREKINUTA konstitutivna sednica Skupštine opštine Ulcinj nakon verifikacije mandata odbornicima.

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ УЛЦИЊ ПРЕКИНУТА: Стигла два предлога за челника законодавне власти

Foto: B. Dabić

Iako je bilo planirano da nakon verifikacije bude izabran predsednik skupštine opštine Ulcinj, to se nije dogodilo jer su za mesto čelnika zakonodavne vlasti stigle dve kandidature – jedna iz opozicionog DPS-a, a druga iz Force koja je u vladajućoj kolaciji.

Konstitutivnoj sednici predsedava najstarija odbornica u parlamentarnom sazivu Jasmina Hasa iz redova DU Albanaca.

Hasa je kazala da će biti obrazovana komisija koja će se izjasniti o kandidatima. Pre nego što je Hasa odredila pauzu od pola sata, koja se produžila u popodnevne sate, skupštinsko zasedanje napustili su odbornici partija DPS i DUA.

Kandidat "Force" je Adrijan Mavrić.

- S obzirom na to da su dva kandidata, procedura je da se formira komisija koja će odlučiti o njihovoj kandidaturi, obrazložila je Hasa, nakon prekida sednice.

Nakon verifikacije mandata odbornicima i biranja predsednika Skupštine opštine, lokalni parlament sazvaće sednicu na kojoj će biti odabran i predsednik opštine Ulcinj.

Podsetimo, nosilac izborne liste koalicije "Za novi početak" Omer Bajraktari i predsednik Force Genci Nimanbegu potpisali su koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Ulcinju u naredne četiri godine.

Prema odredbama sporazuma, prve dve godine funkciju predsednika opštine Ulcinj će obavljati predstavnik koalicije Za novi početak, a potom predstavnik Force. Rotacija će biti obavljena 2024. godine.

BONUS VIDEO: 

GEJZIR U MAKSIMA GORKOG: Mlaz vode na sred ulice


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DVA VOZILA SE SUDARILA SA GRAĐEVINSKOM MAŠINOM: Saobraćajna nesreća u Podgorici, povređeno šest osoba