NEBOJŠA MEDOJEVIĆ: Evropski put se gradi u Crnoj Gori a ne u Briselu i ambasadama

Novosti onlajn

09. 04. 2022. u 21:14

PREDSEDNIK Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević poručio je da se evropskli put naše zemlje gradi u Crnoj Gori a ne u Briselu i u ambasadama.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Европски пут се гради у Црној Гори а не у Бриселу и амбасадама

Foto DF

- Sve je teže čitati i slušati isprazne floskule o “Evropskom putu” koje nekritično i do mere neukusa i intelektualnog poniženja svakodnevno koriste političari u Crnoj Gori. Posebno me zabrinjava raširenost ove mistifikacije i ideologizacije od strane mlađih političara, koji svesno ili nesvesno vrše zamenu teze i postaju deo propagandističke mašinerije koja, slepu poslušnost, kolonijalni odnos, nacionalno i državno ponižavanje, prihvataju kao “evropski put koji se podrazumeva - precizirao je Medojević.

- Ne, mlade kolege. Evropski put je nešto sasvim drugo. Unutrašnji dijalog i konsenzus o našem, crnogorskom putu u budućnost. O našem modelu. Našem načinu života. Sloboda, fer izbori, parlamentarna demokratija, vladavina prava, poštovanje različitosti, tolerancija, poštovanje ljudskih prava, pravna država i nulta tolerancija na korupciju i kriminal, poštvoanje tradicije, vere, kulture, solidarnost prema slabima i nemoćnima, iskorenjivanje siromaštva, održivi razvoj, racionalno i efikasno korišćenje resursa, borba za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, mir i stabilnost, dobrosusedski odnosi, izbegavanje sukobljavanja oko tuđih interesa sa velikim silama… To je evropski put - ocenio je on.

- Lizanje pragova Ambasada i bezpogovorno prihvatanja zahteva, instrukcija i interesa stranih zemalja i globalnih bankarskih fašista nije evropski put.To je put u ropstvo, neslobodu, sluganstvo, nacionalno i državno poniženje, siromaštvo, eksploataciju, bedu, kriminal i kolonijalno zaostajanje. Crna Gora treba da ima vlast koja će uvek i na svakom mestu štiti njenu nezavisnost, suverenitet, slobodu, dostojanstvo i voditi računa isključivo o sopstvenim interesima našeg naroda i države - ističe Medojević.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

BAKLjADA I TROBOJKE U NIKŠIĆU: Građani obeležavaju 23 godine od bitke na Košarama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024