NOVI POTEZ PODGORICE: Još četvoro ruskih diplomata mora da napusti Crnu Goru - nota uručena ambasadoru

Tanjug

07. 04. 2022. u 17:00

CRNOGORSKO Ministarstvo spoljnih poslova proglasilo je još četvoro diplomata Ambasade Ruske Federacije u Podgorici personama non grata i oni imaju rok od sedam dana da napuste ovu zemlju.

НОВИ ПОТЕЗ ПОДГОРИЦЕ: Још четворо руских дипломата мора да напусти Црну Гору - нота уручена амбасадору

Foto: Piksabej

- Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od sedam dana o napuštanju teritorije naše države, uručena je danas ruskom ambasadoru. Ministarstvo je donelo pomenutu odluku na osnovu procene relevantnih bezbednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskih diplomata i člana 9 Bečke konvencije o diplomatskim odnosima - navodi se u saopštenju MVP.

Početkom marta Ministarstvo je na osnovu procene Agencije za nacionalnu bezbednost, za nepoželjnu osobu proglasilo diplomatu Viktora Antipina.

BONUS VIDEO:

CRNA GORA PAMTI: Nikšićani skupom podsetili na NATO agresiju pre 23 godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)