TOTALNO LUDILO U CRNOJ GORI - PADA LI BEČIĆ? DF traži odlaganje sednice, Demokrate pozivaju narod na ulicu, URA traži smenu

Novosti onlajn

07. 02. 2022. u 11:48

SEDNICA Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o predlogu za smenu predsednika parlamenta Alekse Bečića zakazana je za danas.

ТОТАЛНО ЛУДИЛО У ЦРНОЈ ГОРИ - ПАДА ЛИ БЕЧИЋ? ДФ тражи одлагање седнице, Демократе позивају народ на улицу, УРА тражи смену

DF traži uvid u fascikle tajnih službi / Foto Skupština CG

Predlog za smenu Bečića stigao je iz opozicije, što je deo političke krize u Crnoj Gori koja je kulminirala krajem prošle nedelje smenom Vlade premijera Zdravka Krivokapića.

Demokrate Crne Gore pozvale su na proteste ukoliko predsednik parlamenta bude smenjen.

Mandić: Tražićemo odlaganje Skupštine

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić izjavio je da današnju sednicu Parlamenta Crne Gore treba prekinuti kako bi se razgovori unutar parlamentarne većine nastavili i formirala tehnička vlada.

On je ocenio da se eventualnom odlukom o smeni predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića prelazi Rubikon, odnosno sa DPS-om donosi odluka koja se ne može popraviti.

- Tražićemo prekid sednice. Da pauza od nekoliko dana omogući da još jednom u okviru parlamentarne većine imamo neophodne dogovore za tehničku vladu. Čiji će zadatak biti da pripremi izbore - rekao je Mandić.

Kako je naveo, tokom nedavnih razgovora sa liderima partija unutar parlamentarne većine stekao je utisak da konačne odluke još nisu donete odnosno da će biti donošene u poslednjem trenutku.

URA: Zbog Bečićeve fotelje Demokrate spremne na sve

Demokrate svojim postupcima još jednom pokazuju da je njihova jedina politika grčevita borba za fotelje, pa su spremne na sve kako bi se sačuvala fotelja Alekse Bečića, saopšteno je danas iz GP URA.

- Aleksa Bečić treba da bude smenjen sa te funkcije jer koncept na kojem je došao na to mesto je završen. Smenjen je predsednik Vlade, potpredsednik, ministri i sasvim je logično da bude i smenjen predsednik Skupštine. Stvari treba restartovati i vratiti na početak nakon čega možemo pričati o novom konceptu vlasti i postaviti ga na zdravim osnovama“, ističu iz URE i dodaju:

Bečić ukoliko bude privržen progresivnoj politici i politici koja vodi u EU, što ovih dana ne pokazuje, sutra bi opet mogao biti predsednik Skupštine ili obnašati čak i neku odgovorniju državnu funkciju.

Bečić nije pozivao na proteste kada je smenjena Vlada već je poručivao građanima da ostanu kod kuće dok sada kada mu izmiče fotelja poziva na proteste. U tome je cela suština koja pokazuje da su im fotelje jedino bitne.

Lekić: Nepotrebno ulaziti u glasanje o smeni Bečića, DPS treba da ostane opozicija

Lider Demosa Miodrag Lekić rekao je da ne može da proceni kakav će biti ishod glasanja u Skupštini Crne Gore, koja danas raspravlja o smeni šefa parlamenta Alekse Bečića. Najavio je i da će glasati protiv predloga o smeni Bečića.

- Dva su razloga najmanje. Prvo, potrebna je institucionalna, neću reći stabilnost, već postojanje određenih institucija. Razume se Skupštine u punom sastavu sa predsednikom. I ona može da usmerava procese. Izgubiti tu instituciju, a pala je vlada, onda imamo samo instituciju Predsednika Crne Gore, koji je parcijalan u smislu zastupanja svoje strane. Drugo je personalni aspekt - rekao je Lekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!