JOKOVIĆ - DF TREBA DA BUDE U SVAKOJ VLADI: "SNP ima odlične odnose sa Vučićem"

Novosti onlajn

29. 01. 2022. u 12:27

LIDER Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković smatra da Demokratski front treba da učestvuje u svakoj vladi u kojoj se formira parlamentarna većina koju sačinjava i DF.

ЈОКОВИЋ - ДФ ТРЕБА ДА БУДЕ У СВАКОЈ ВЛАДИ: СНП има одличне односе са Вучићем

Foto SNP

- Glas naroda je i glas boga i DF treba da učestvuje u vlasti. Onda je logično pitanje: Zašto će nam izbori ako određujemo ovi mogu, a ovi ne mogu da sačinjavaju vlast. Ublažavanjem retorike i brzim promenama u Crnoj Gori verujem da će svi oni koji učestvuju na izborima bez ikakvih problema biti poželjni da sačinjavaju vlast, naravno ako imaju širok koaliconi kapacitet da stvore parlamentarnu većinu - kazao je Joković u Jutarnjem programu na TV Pinku.

Kako sada stvari stoje, kako kaže Joković, Vlada neće dobiti podršku u parlamentu. To je, smatra rezultat izjava premijera Zdravka Krivokapića i neozbiljnih dešavanja unutar Vlade.

- Ta vlada je bila i te kako posvađana, tu nije bilo saradnje… Krivokapić se odmetnuo od liste koja ga je proizvela. Nije odradio ono što je bila dužnost Vlade – popis, potpisivanje Temeljnog ugovora, odlučna borba protiv kriminala i korupcije… Veoma je neuspešan eksperiment sa Vladom Zdravka Krivokapića - ocenio je Joković.

Komentarišući predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Joković je rekao da je SNP imao izvanredne odnose sa svakom vlašću u Srbiji.

- Kako radi Aleksandar Vučić najbolje pokazuju rezultati i broj glasova koje osvaja na izborima. Za nas je najbolji predsednik Srbije i najbolja vlast u toj zemlji ona koju izaberu građani. Kao što vidimo, ubedljivo pobeđuje Vučić, a ne pobeđuje zato što priča već zaista razvoj ekonomije u Srbiji je nešto na šta treba da se ugledaju sve zemlje Zapadnog Balkana koje nisu u EU - zaključio je Joković.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

POLITIČKA KRIZA U CRNOJ GORI: Protest građana Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna