DRITAN I ZDRAVKO NA ISTOM ZADATKU Mandić: Drugi im kreiraju politiku, ali probuđena je srpska svest!

Novosti onlajn

19. 01. 2022. u 10:15

OVDE je problem postojanja srpskog naroda u Crnoj Gori koji u svakom smislu deli vrednosti sa srpskim narodom u Srbiji i Republici Srpskoj, kaže Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije.

ДРИТАН И ЗДРАВКО НА ИСТОМ ЗАДАТКУ Мандић: Други им креирају политику, али пробуђена је српска свест!

Foto FB

- Zdravko Krivokapić, slušajući nalogodavce sa strane, kako u kadrovskim rešenjima, tako i u vođenju spoljne politike, prosto gura srpski narod u Crnoj Gori od onog obećanja suštinskog kojeg smo dali i onima koji su nas glasali na prethodnim parlamentarnim izborima da će prvi posao ove vlade biti popravljanje odnosa sa Srbijom i građenje najbolje moguće saradnje sa Srbijom - kazao je Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije.

– U tom kontekstu Krivokapić, vodeći politiku koju mu je očigledno neko kreirao izvan onih krugova koji su ga glasali, pokvario je te odnose, pokvario je odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Nije želeo da potpiše Temeljni ugovor. Ja pretpostavljam da sada Abazović, ako je to taj dokument, želi kroz te dve stvari da pošalje poruku kako bi ga lakše prihvatio srpski narod u Crnoj Gori, a da li će se on posle toga pridržavati toga nisam siguran – navodi Mandić.

Ističe da je isti naredbodavac i njemu i Zdravku Krivokapiću.

– Ima tu mnogo problema sa kojima se suočavamo. Ovde je problem postojanja srpskog naroda u Crnoj Gori koji u svakom smislu deli vrednosti sa srpskim narodom u Srbiji i Republici Srpskoj, koji se ni po čemu ne razlikuje od tog naroda, i sada bi kroz jednu političku igru, kulturološku, u religijskoj ravni neko želeo da promeni naš nacionalni identitet, da od nas napravi nekog drugog čoveka, neku drugu naciju koja bi najviše odgovarala ovim ljudima koji stvari gledaju sa strane. Ono što je važno je da smo mi ovde dobro organizovani, da je ovde probuđena ta srpska svest koja odlično zna šta su njeni interesi, i teško će uz sve ove pritiske sa strane, teško će se tu moći bilo šta promeniti – navodi lider Nove.

Mandić je siguran da generacije, na duge staze, i one koje dolaze tu bitku ne mogu da izgube.

– Samo treba biti uporan i dosledan, i nipošto ne uraditi nešto što su uradili prethodnici, nezavisno da li su se oni zvali Milo Đukanović, Novak Kilibarda ili Zdravko Krivokapić. Treba uporno ići prema onom cilju koji je jasno definisan još od strane naših predaka, a svi znamo što za njih znači Kosovski zaveti, objedinjavanje naših naroda, sve su to ciljevi koji su zapisani u genskom kodu svakog Srbina sa ovih prostora – kazao je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)