KNEŽEVIĆ O ŠVERCU KOKAINA: Magacioneri otkrili ono što policija nije, dajte im Trinaestojulsku nagradu

V. K.

15. 01. 2022. u 19:52

POVODOM zaplene pola tone kokaina u magacinu podgoričke kompanije "Voli", kojom gazduje Dragan Bokan, bliski prijatelj predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i vlasnik Košarkaškog kluba "Budućnost", šef parlamentarnog Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević sazvao je sednicu tog skupštinskog tela za 21. januar.

КНЕЖЕВИЋ О ШВЕРЦУ КОКАИНА: Mагационери открили оно што полиција није, дајте им Тринаестојулску награду

Trgovina Voli

Na dnevnom redu je donošenje odluke o saslušanju direktora Agencije za naconalnu bezbednost, Uprave policije i predstavnika tužilaštva o zapleni tovara u magacinu Logističkog centra te kompanije u pošiljci banana iz dalekog Ekvadora.

Carinici su 11. januara detektovali pošiljku u Luci Bar i obavestili Specijalno državno tužilaštvo i Upravu policije, ali su dobili instrukcije da propuste pošiljku, kako bi se utvrdilo kuda pošiljka ide. Milan Knežević je ocenio da je otkrivanje tovara u jednom od marketa dokaz da su sa tim i Milo Đukanović i njegova partija imali veze.

- Tu su učestvovali i magacioneri. Pravo pitanje je da li bi došlo do razotkrivanja, ako imate činjenicu da je Katnić izjavio da nema krivičnog dela vezano za vlasnika "Volija", već da je kriv neki špediter. Jasno je da se radi o nekim kriminalnim radnjama - izjavio je Knežević, dodajući da će predložiti magacionere kompanije "Voli", koji su prijavili državnim organima kokain, za Trinaestojulsku nagradu jer su otkrili ono što nisu bezbednosne službe i policija.

Nebojša Medojević, lider Pokreta za promjene, takođe je reagovao, dodajući da je šverc kokaina iz Latinske Ametike u kontejnerima sa bananama koje godinama, kako tvrdi, uvoze dve crnogorske i jedna slovenačka kompanija, po svemu sudeći, dobro uhodan i doskoro veoma siguran modus operandi "crnogorskog državnog" narko-kartela.

- Činjenica da se kokain najverovatnije ubacivao u pakete sa bananama, pre ukrcavanja kontejnera na brod, ukazuje da je crnogorski narko-kartel imao sigurnu vezu u lukama u Latinskoj Americi, koja je omogućavala da se kontejneri sa bananama i kokainom ne proveravaju pre ukrcavanja na brod - ocenio je Medojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna