BEGZIĆ DANAS PRED TUŽIOCEM: Plastičnim pištoljem držao deo Bara u blokadi sedam sati (FOTO)

B.Dabić

29. 12. 2021. u 10:22

BARANIN Edin Begzić, koji je juče ispred poslovnice NLB banke u Baru pretio da će aktivirati eksploziv, a nakon sedam sati blokade Ulice Maršala Tita i pregovora odlučio da se mirno preda policiji, danas će biti priveden u Osnovno državno tužilaštvo u Baru.

БЕГЗИЋ ДАНАС ПРЕД ТУЖИОЦЕМ: Пластичним пиштољем држао део Бара у блокади седам сати (ФОТО)

Foto: Printskrin Youutube

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru Radovan Đurišić kazao je za Novosti da se Begziću stavlja na teret krivično delo izazivanje panike i nereda.

Načelnik Centra bezbednosti Bar Veselin Tabaš danas je potvrdio da Begzić juče nije bio naoružan.


- Imao je plastični pištolj, flaše koje su bile napravljene kao molotovljev koktel bile su prazne, a u bidonima je bila voda - rekao je Tabaš, dodajući da je Begzić nakon predaje zadržan u prostorijama Centra bezbednosti Bar. 


Tokom sedmočasovne drame u centru Bara, obezbeđivanja šireg krug oko poslovnice filijale banke, evakuacije stanara u zgradi, ispostavilo se da je ispred poslovnice NLB banke pretio lažnim eksplozivom i lažnim pištoljem.
Begzić je uz pretnju da će “aktivirati eksploziv” tražio da se obeštete radnici nekadašnje prehrambene fabrike Primorka. On je podsetio da su njegovi roditelji radili u Primorci. 


- Nije pretio da će upotrebiti silu, odnosno aktivirati eksplozivnu napravu prema nekom drugom, već da će samo sebe povrediti. Nije bilo opasnosti za ljudstvo, niko nije bio ugrožen, u poslovnici banke nije bilo nikog u vreme kada je on bio ispred filijale - rekao je načelnik Tabaš.


Podsetimo, Begzić se predao u utorak u 14.50 časova, a istog dana pre 8.00 sati je upozorio zaposlene u filijali da ne ulaze u banku, te da se udalje, što su radnici NLB banke i učinili. 


U video-zapisu koji je prethodno objavio na Jutjubu Begzić je saopštio da navodno poseduje pancir, masku za suzavac, molotovljeve koktele, pištolj sa mecima i dve improvizovane eksplozivne naprave na daljinsku komandu.


On je naveo da je NLB banka uz pomoć države i njenih institucija ukrala pare od poštenog i jadnog naroda i radnika firme Primorka iz Bara davne 2010. godine. Vlada Crne Gore je 1. jula 2010. godine izdala garancije na četiri miliona evra za kredit od 14,4 miliona evra za privatno preduzeće „Melgonija Primorka“. Za kredit je založena kompletna imovina nekadašnje Primorke. 


Od tog kredita radnici nikada nisu isplaćeni, iako je bio namenjen za isplatu zaostalih zarada, povezivanja radnog staža, izrade socijalnog programa, obaveze prema dobavljačima.


Specijalno tužilaštvo je 2017. pokrenulo istragu i uhapšeno je 12 osoba osumnjičenih da su pod povlašćenim uslovima kupili imovinu „Primorke“ a. d. Bar u stečaju, kreditom koji je finansirala određena banka, a da su neistinito prikazali stanje i rezultate poslovanja, kao i plan da će kredite koristiti za oživljavanje proizvodnje u „Primorki“.

Navodno će potpredsednik Vlade Dritan Abazović u petak razgovarati sa nekadašnjim radnicima Primorke. 

BONUS VIDEO: Kako je pao Milo Đukanović?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju