MINIMALAC NE SME IZNAD 450 €: Krivokapić uverava da zatraženo prekrajanje budžeta remeti projekat "Evropa sad"

I. D. S.

17. 12. 2021. u 19:45

REALIZACIJA projekta "Evropa sad" moguća je samo uz povećanje zarada na 450 evra, te sve više od toga, za Crnu Goru trenutno je misaona imenica, poručio je u petak premijer Zdravko Krivokapić.

МИНИМАЛАЦ НЕ СМЕ ИЗНАД 450 €: Кривокапић уверава да затражено прекрајање буџета ремети пројекат Европа сад

Foto Printscreen / gov.me

Vladin cilj, kako je istakao, je da ispoštuje svakog građanina, a odgovornost je sada na poslanicima.

Premijer se u petak obratio javnosti povodom predstojeće rasprave i glasanja o budžetu za 2022. godinu. Prema njegovoj oceni, svako prekrajanje predloga budžeta koje stiže iz Skupštine znači remećenje njegovog balansa.

- Građani, ovo je bitka za vas. Ne mogu da shvatim da postoji bilo koji poslanik koji može da glasa protiv građanina koji živi u njegovoj državi. To je naš apsurd. Ovo što se ovih dana vidi na delu govori o pokušaju da ovaj budžet učini onim što je najgore, a to je da on ne funkcioniše - ističe premijer, aludirajući na amandman koji je najavio DF, a kojim se traži da se minimalna zarada poveća na 650 evra.

Prema rečima Krivokapića, budžet je projektovan sa minimalnim deficitom koji je održiv, a to je 3,8 odsto, te bi sve drugo poremetilo bilans.

- Ako nekome projekat "Evropa sad" smeta, neka kaže to građanima. Ovaj projekat je realno moguće ostvariti na bazi već predstavljenog kriterijuma. Sve drugo je u domenu popularizma. Da se ja pitam, građani bi imali minimalac od 5.000 evra, ali sada je realno da to bude 450. I pomenutih 650 je misaona imenica za Crnu Goru trenutno. Vlada ima samo jedan cilj: da svakog građanina ispoštuje. Projekat "Evropa sad" može se ostvariti uz minimalnu platu od 450 evra. Sve ostalo je nepošten i nedomaćinski pristup prema građanima - kazao je premijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024