RUKA SPASA ĐUKANOVIĆU? Memorandum dela crnogorske vlasti i manjinskih partija saglasan sa politikom DPS

V. K.

17. 12. 2021. u 07:40

PRINCIPI Memoranduma Građanskog pokreta URA i Socijalističke narodne partije, Civisa i manjinskih partija prihvatljivi su za Demokratsku partiju socijalista.

РУКА СПАСА ЂУКАНОВИЋУ? Меморандум дела црногорске власти и мањинских партија сагласан са политиком ДПС

Foto Uraa

Ovo je juče saopštio poslanik te partije Andrija Nikolić, ocenjujući da je Crna Gora danas u dubokoj političkoj i institucionalnoj krizi, ali da oni traže način da dođu što pre do smene "nekompetentne i nacionalno neodgovore Vlade".

- Verujem da ćemo to uraditi sa partnerima, sa svim onim strankama koje baštine proevropske i građanske vrednosti - kazao je Nikolić.

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore Marko Milačić smatra da je potpisivanje memoranduma o saradnji između pojedinih partija pozicije i opozicije brutalno prekrajanje izborne volje građana.

- I to se dešava dva dana nakon što je ta opozicija doživela najveći debakl posle 30. avgusta i 5. septembra. Umesto da se okrenemo nama, našim memorandumima, našim saradnjama, našem dijalogu, našem kompromisu, da ojačamo koliko možemo, u dva dana posle tog debakla, deo parlamentarne većine i potpredsednik Vlade pružaju ruku spasa DPS-u - kategoričan je Milačić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević smatra da se radi o Memorandumu o kapitulciji i izdaji!

- Ako je tačno da u ovom memorandimu piše: Crna Gora mora biti država u kojoj se neće sprovoditi revanšizam po bilo kom osnovu, onda se to može nazvati nikako drugačije nego memorandumom o kapitulaciji i izdaji. Ideja davanja garancija Đukanoviću o imunitetu od bilo kakvog krivičnog progona je opasna poruka da naše društvo ni njegova elita nemaju hrabrosti niti svesti o značaju pravde za izgradnju jednog slobodnog, demokratskog društva i pravne države - saopštio je Medojević.

Foto Tanjug

NjEGOŠ JE "NAŠ BREND"

SKUPŠTNA Crne Gore raspravljala je juče o izmenama Zakona o državnim i drugim praznicima, kojima se predlaže da dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša bude državni praznik. Izmene zakona donele su Demokrate, a dan ranije skupštinski Odbor za politički sistem podržao je da se 13. novembar, dan rođenja Njegoša, proglasi za državni praznik.

- Njegoš je naš brend. Izglasavanjem datuma njegovog rođenja za državni praznik kulture mi omogućavamo da tako i dalje bude. Predstavljamo se Evropi i celom svetu kao država koja drži do svoje kulture, istorije, tradicije i identiteta - kazao je poslanik Demokrata Vladimir Martinović, u ime predlagača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave