IMAMO VEĆINU DA SRUŠIMO VLADU: Danijel Živković, šef poslaničkog kluba DPS, o inicijativi za smenu vlasti

V. KADIĆ

03. 12. 2021. u 06:20

DEMOKRATSKA partija socijalista Mila Đukanovića je uverena da je odzvonilo Vladi Zdravka Krivokapića i da će kroz inicijativu opozicije da se o njenom poverenju glasa u Skupštini Crne Gore - doći do cilja.

ИМАМО ВЕЋИНУ ДА СРУШИМО ВЛАДУ: Данијел Живковић, шеф посланичког клуба ДПС, о иницијативи за смену власти

Đukanovićevi se nadaju povratku, Foto DPS

Veruju da će neko iz vladajuće većine dati podršku njihovom predlogu i premijera i njegove ekspertske ministre poslati u prošlost! Ova tema, kandidovana po hitnom postupku, naći će se na dnevnom redu novog skupštinskog zasedanja koje počinje 15. decembra.

- Više od dve trećine vladajuće većine je kazalo da ova vlada nema podršku. DPS je ozbiljan subjekt i nemojte da sumnjate da, kad se uhvatimo određenog posla, da će on biti uspešan. Tvrdim da će inicijativa za smenu Vlade imati potrebnu većinu - kazao je šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković, dodajući da je tim Zdravka Krivokapića potrošio vreme građana i da je "pogubno delovao na državu, posebno u bezbednosnom sektoru".

- Nažalost, taj sektor ne može da garantuje mir i stabilnost građanima. Vidimo kako se ponašaju čelnici ovog sektora. Međusobno ne razgovaraju i svako pokušava da bude gazda.

Kad vidimo imenovanja u policiji i ANB-u, kad vidimo kompromitaciju bezbednosnih službi i bojazan koju izražavaju međunarodni partneri, to dovoljno govori o stanju u tom sektoru - rekao je Živković.

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović saopštio je da su vanredni izbori rešenje svake političke krize, ali da je jedna od pobedničkih koalicija "Mir je naša nacija" stava da oni treba da se održe 2024. godine.

- Da bi inicijativa prošla, potrebno je da jedan od 41 poslanika glasa za nju. Ukoliko bi se desilo da se bilo ko od poslanika većine ipak na to odluči, to bi bilo prekrajanje izborne volje, i to bi koruptivno uništilo Crnu Goru - izjavio je Krapović.

Abazović: Neće se vratiti

DRITAN Abazović, potpredsednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA, prilično samouvereno je izjavio da nema straha od povratka DPS na vast.

- Čekamo 10. decembar, gde DF treba da saopšti nešto. Nemam neka spektakularna očekivanja. Ako im se ide na izbore, ja to ne bih isključio kao opciju. Mi se izbora ne plašimo - poručio je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)