ĐUKANOVIĆ JE JUNAČKI POBEGAO SA CETINJA Vučurović: Organizovao je nered i haos, a onda je ostavio na cedilu svoje ljude

V.K.

18. 11. 2021. u 16:50

JOVAN Vučurović, poslanik DF- a govorio je danas u Skupštini Crne Gore o inicijativi za razrešenje Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore, zbog povrede Ustava 4. i 5.septembra tokom nemilih događaja na Cetinju.

ЂУКАНОВИЋ ЈЕ ЈУНАЧКИ ПОБЕГАО СА ЦЕТИЊА Вучуровић: Организовао је неред и хаос, а онда је оставио на цедилу своје људе

Foto: V. K.

- Đukanović je utekao sa Cetinja i ostavio svoje ljude na cedilu! Da se DF pitao u proteklih godinu dana ne bismo raspravljali o Milu Đukanoviću u novembru 2021., već bi on odavno bio procesuiran i bio tamo gde trebaju da budu oni koji su činili teška krivična dela, kao što je to radio Đukanović. 

- Uz podršku ovoj inicijativi, moram da konstatujem da mi o njemu govorimo zato što u izvršnoj vlasti nije bilo hrabrosti i odlučnosti da se desi demontaža bivšeg režima i da se povuku potezi koji su bili obavezni da se povuku, po ugledu na sve države koje su smenile svoje diktature. Đukanović je više puta prekršio ustav, pa i tokom događaja na Cetinju, kao što je i više puta kršio zakone, pa svaka nova afera nam govori da je taj čovek uključen u svaki veći kriminal u Evropi u poslednjih trideset godina. 

- U prilog ovoj inicijativi, kao i radu istražnih organa kad pravosuđe bude nezavisno, treba dodati i ono što su Milo Đukanović i drugi esktremisti, politički i medijski, govorili uoči događaja na Cetinju. To je bila osmišljena, namenska retorika koja je za cilj imala izazivanje sukoba i haosa. Ali, posle pretnji, podizanja tenzija, čojkanja, busanja, Đukanović je, na kraju, junački pobegao sa Cetinja. Organizovao je nered i haos, a onda je ostavio na cedilu svoje ljude. To je važna dimenzija ovog događaja, koja govori o njegovom karakteru i razobličava ličnost  diktatora koji je na političkom kraju. Nakon što je decenijama uništavao zemlju i narod, sad je pokušao da ih uvuče u sukob i krvoproliće, a kada je trebalo da bude uz svoje pristalice on je utekao.

- Nedostatak hrabrosti svakako nije olakšavajuća okolnost i ne može ga abolirati od odgovornosti za ono što je planirao da uradi i za kršenje ustava.

- U konačnom, pa on nije smio svoje ime da stavi ni iza organizacije skupa, da ga prijavi policiji. Mi iz DF smo organizovali stotine protesta. Uvek je na prijavi skupa bio potpis Andrije Mandića, Nebojše Medojevića, Milana Knežević ili Milutina Đukanovića. Jer je to pošteno i ljudski prema onima koje zastupate. Ova inicijativa je dobra i treba da se usvoji, poručio je Vučurović.

Podsetimo, Skupština Crne Gore raspravlja o predlogu za pokretanje postupka kojim bi se utvrdilo da li je predsednik Milo Đukanović povredio Ustav izjavama uoči i na dan ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

BONUS VIDEO: PROCURIO SNIMAK SA CETINjA: Milo i Čanak haos na Cetinju organizovali uz čivas i pivo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)