SAČUVALI RADNA MESTA: Zaposleni i građani u Kolašinu sprečili rušenje betonjerke preduzeća "Keker"

M. SEKULOVIĆ

30. 10. 2021. u 07:39

GRAĐANI, privrednici, radnici preduzeća "Keker" d.o.o. i članovi njihovih porodica, sprečili su u petak inspekciju koja je trebalo da poruši postrojenja za proizvonju betona.

САЧУВАЛИ РАДНА МЕСТА: Запослени и грађани у Колашину спречили рушење бетоњерке предузећа Кекер

Foto M. S.

Urbanističko-građevinski inspektor Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma doneo je takvo rešenje, a iz Ministarstva je saopšteno da je deo dokumentacije, koji se odnosi na poslovanje preduzeća "Keker" prosleđen službenicima Centra bezbednosti Podgorica - Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala radi daljeg postupanja. To je izazvalo "pobunu" u Kolašinu.

- To što proizvodim beton pošteno i u skladu sa zakonom može da smeta samo mojoj konkurenciji. Betonjerka, mašinsko mobilno postrojenje je za koje nije potrebna građevinska dozvola kazao je vlasnik preduzeća Sava Keker.

On je istakao da je firma na njegovom zemljištu.

- Svedoci smo da su preduzeće d.o.o "Keker" i njegov vlasnik Sava Keker nesebično pružali pomoć prilikom vremenskih nepogoda, koje su pogađale našu opštinu. Prema tome, Kekeru treba omogućiti da nesmetano radi u skladu sa zakonom. Kome smeta što nekoliko stotina Kolašinaca ima odakle da izdržava svoje porodice? Jasno je da se ovakvim potezom Ministarstva ekologije, urbanizma i prostornog planiranja stavlja do znanja da i dalje postoje povlašćeni i da je za ozbiljan rad i dalje potrebno nešto više od "čistih papira", kažu povodom ovog slučaja u Opštinskom odboru SNP Kolašin, a tvrdnju da kolašinski preduzetnici i građani nemaju isti tretman pred tim institucijama i da se iza svega krije loša namera, izneo je i predsednik SO Kolašin Milan Đukić.

On je najavio da "ako se nastavi sprovođenje podmuklih akcija dirigovanih iz senke, to jest, iz Podgorice, usmerenih prema kolašinskim preduzetnicima i javnom interesu opštine, onda će građani imati svoj odgovor na nepravdu koja je sve očiglednija od kada je krenuo građevinski bum u Kolašinu''.

KROJAČI SUDBINE U PODGORICI

POSLE nekoliko meseci ćutanja i različitih tumačenja administracije, pa onda naprasnog sprovođenja inspekcijskog nadzora, jasno je da pojedinci i kapital iz Podgorice kroje sudbinu Kolašinu i Kolašincima. Ne može se selektivnim i dirigovanim tumačenjem propisa uništavati nijedna porodica u Kolašinu, a kamoli desetine i stotine njih. Kako je moguće postavljanje postrojenja za beton usred Kolašina, a nije moguća ista ili slična u industrijskoj zoni, ukazuje Đukić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)