VEĆINA DA KAŽE ŠTA ŽELI: Premijer zdravko Krivokapić izjavio je kada će se izjasniti o ulasku lidera Demokratskog fronta u Vladu

V. K.

14. 10. 2021. u 07:39

PREMIJER Zdravko Krivokapić izjavio je da će se izjasniti o tome da li lideri Demokratskog fronta treba da budu u Vladi nakon što parlamentarna većina iznese o tome svoj stav.

ВЕЋИНА ДА КАЖЕ ШТА ЖЕЛИ: Премијер здравко Кривокапић изјавио је када ће се изјаснити о уласку лидера Демократског фронта у Владу

Foto: D. Milovanović

- Svi čekaju da ja nešto kažem, pa da se na osnovu toga pozicioniraju. Ja neću više to da radim. Svako želi mene da zavadi sa potpredsednikom Vlade, sa Demokratama, sa DF-om. Dajte da se ne svađamo. Ako sam ja problem, lako to rešite. Ako želite nove izbore, to recite građanima. Ako vam Vlada ne odgovara - razrešite je. Čini mi se da se neke partije spremaju za izbore, a ja o njima ne razmišljam - kazao je novinarima Krivokapić, poručujući da je pomirenje neophodno kako bi se krenulo u rešavanje brojnih projekata.

Premijer najveći problem Crne Gore vidi u pravosuđu.

- Svi smo bili svedoci kako se specijalni državni tužilac predstavlja kao advokat jedne politike i jednog čoveka. Problem je što neko namerno ili nenamerno ne želi da reši taj glavni problem. Kada to rešimo druge stvari će biti manje bitne. Ima nekoliko krivičnih prijava koje su podnesene ali na koje niko ne reaguje. Ali se zato sav problem prebacuje da se okrive Vlada i premijer. Prijave koje se podnose protiv premijera i Vlade su zanemarljive - kazao je Krivokapić.

HITNO TUŽILAČKI SAVET

POSLANIČKI klub "Crno na bijelo" pozvao je šefa crnogorske Skupštine Aleksu Bečića da hitno sazove sednicu Parlamenta sa prvom tačkom dnevnog reda - izglasavanje Tužilačkog saveta.

- "Pandora papiri" još jednom su nepobitno pokazali zbog čega je neophodna reforma Tužilaštva, kako ne bi, kao mnoge do sada, završila u fiokama.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)