UPRKOS OTKAZIVANJU HOLANĐANA: Solidna poseta u Institutu "Dr Simo Milošević"

V.V.

09. 09. 2021. u 21:07

U INSTITUTU „Dr Simo Milošević",ovih dana boravi 550 pacijenata, oko 200 su korisnici Fonda PIO, 150 samoplatežni, a po sto je agencijskih gostiju iz regiona i članova sindikalnih organizacija.

УПРКОС ОТКАЗИВАЊУ ХОЛАНЂАНА: Солидна посета у Институту Др Симо Милошевић

Foto V. V.

Institut će biti otvoren do polovine decembra, uprkos činjenici da je otkazan dolazak grupe pacijenata iz Holandije zbog trenutne epidemiološke situacije u svetu i kod nas. Do kraja septembra očekuju ipak goste iz Danske, dok je norveški program ranije otkazan.

Nikola Mračević, direktor marketinga Instituta kaže da je ovaj zdravstveni centar sada dobro popunjen.

– U prvoj grupi je trebalo da bude 38 pacijenata iz Holandije i njihov dolazak je bio planiran za 7. septembar. Potom je  trebalo  da se grupe smenjuju svakog utorka do kraja oktobra. Njihovim dolaskom vratili bismo prve zapadno-evropske programe, ali  zbog situacije sa kovidom sve je otkazano - objasnio je Mračević.

S druge strane planovi o dolasku gostiju iz Danske još su aktuelni.

- Deo rezervacija je aktivan, deo je ipak storniran. Naravno, sve zavisi od  epidemiološke situacije i kod nas i u ostalom delu Evrope - kazao je Mračević i podsetio da je ranije osim norveškog otkazan i švedski  program. – Iz Norveške smo očekivali 900 pacijenata, koji su trebali da borave po 28 dana, njihov dolazak očekujemo sledeće godine sredinom aprila.

Ove godine program u Institutu"Dr Simo Milošević" ucelosti je bio oslonjen na region, prvenstveno na tržište Srbije i BiH, uz partnere iz Crne Gore, fonda zdravstva, fonda PIO, sindikalnih organizacija.

Gosti će u narednom period biti penzioneri a u Institutuveć imaju ugovorene grupe u postsezoni.

- Očekujemo njihov dolazak od 19. septembra, i dalje ima veliki broj rezervacija iz regiona, a rehabilitaciju nastavljaju i pacijenti koji dolaze preko Fondova - rekao je Mračević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri