SRPSKI POKRET "NJEGOŠ" POZIVA: Okačite trobojku na kuću za Dan nacionalnog jedinstva, slobode i zastave!

V.K.

09. 09. 2021. u 14:04

POVODOM 15. septembra, Dana nacionalnog jedinstva, slobode i zastave, Srpski pokret „Njegoš“ iz Crne Gore, u danima kada još uvek nije rešen nijedan od vitalnih problema srpskog naroda u Crnoj Gori (konstitutivnost, jezik, pismo, Temeljni ugovor sa SPC, popis...), poziva sve sunarodnike da tih dana na svim svojim objektima (kuće, stanovi, srpske ustanove) istaknemo naše najlepše srpske trobojke i obojimo Crnu Goru najlepšim bojama: crveno, plavo i belo, kako je i uvek bila obojena.

СРПСКИ ПОКРЕТ ЊЕГОШ ПОЗИВА: Окачите тробојку на кућу за Дан националног јединства, слободе и заставе!

Foto: D. Milovanović

I što je još važnije, da to bude najava stvaranja konačnog jedinstva srpskog naroda u Crnoj Gori i regionu.

Foto: Srpski pokret Njegoš

- Kada ćemo, ako ne sada? Neka te zastave budu najava još jedne naše velike radosti, a povodom ponovnog dolaska Njegove svetosti patrijarha Porfirija u Crnu Goru. Neka one budu još jedan pozdrav najdostojnijem, novoustoličenom, Visokopreosvećenom mitropolitu Joanikiju na tronu njegovih slavnih prethodnika. Nadam se da će se ovom proglasu pridružiti i podržati ga i sve ostale srpske organizacije u Crnoj Gori, uključujući i sve srpske partije. A ovih i svih narednih dana širom Crne Gore i ostalih srpskih krajeva neka snažno, glasno i složno odjekuje: DOGODINE U PRIZRENU, A JOŠ PRIJE NA LOVĆENU! I BIĆE - KAD,TAD!!! - poručio je Jugoslav Blagojević, predsednik Pokreta.

 

BONUS VIDEO:

NE DAMO SVETINjE: Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!