OBJAVLJEN SNIMAK SA CETINJA: Ovo je dokaz da su komite pucale na Belvederu

V.K.

09. 09. 2021. u 11:30

RADIO i televizija Crne Gore objavila je audio-snimak na kojem se čuje komunikacija šefa Centra bezbednosti Podgorica Gorana Jokića, koji preko radio-veze upozorava pripadnike policije da se čuju rafali na barikadi na Belvederu, tokom protesta na Cetinju 5. septembra, i govori im da pristupe proceduri zaštite u situacijama kada se na njih otvara vatra.

ОБЈАВЉЕН СНИМАК СА ЦЕТИЊА: Ово је доказ да су комите пуцале на Белведеру

Foto: D. Milovanović

Na snimku se čuju pucnji iz vatrenog oružja i pirotehnike.

Snimak navodno svedoči o drami u tesnacu magistralnog puta kod Auto-moto društva na blokadi demonstranata iz pravca Budve.

Prema podacima Uprave policije, sve se odigralo petnaest minuta pre 8 sati u nedelju ujutro. Na snimku se prvo čuje nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja, a zatim preko policijske veze glas kako obaveštava kolege rečima: „Na našoj poziciji imamo upotrebu da li vatrenog oružja ili pirotehnike na vozilo, ne možemo da procenimo“. 

Posle toga u razgovor se uključuje rukovodilac operativnog štaba UP Goran Jokić koji kaže: „Povucite prvo ljudstvo“, a onda se na snimku razaznaje i neki glas koji konstatuje –„ovo je puška!“

Na snimku UP razaznaje se glas starešine koji obaveštava kolege: „Cenimo da se moramo povući“, da bi se potom čule reči: „Ovde je više vatrenog oružja“, nakon čega se u razgovor uključuje Jokić sa naredbom: „Samo zauzmi pozicije i ne kreći nigde“.

Snimak poslušajte KLIKOM OVDE!

BONUS VIDEO:

KOMITE PRAVE HAOS: Uznemirujući snimci sa Cetinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)