KRIVOKAPIĆ VOLI DA DELI LEKCIJE, ALI NE I DA PRIJAVI PRIHODE: Sa po 500 evra kažnjeni premijer i sedam ministara

Tanjug

03. 08. 2021. u 09:14

CRNOGORSKA Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da su premijer Zdravko Krivokapić i većina njegovih ministara prekršili Zakon o sprečavanju korupcije zbog toga što nisu prijavili sve prihode i imovinu.

КРИВОКАПИЋ ВОЛИ ДА ДЕЛИ ЛЕКЦИЈЕ, АЛИ НЕ И ДА ПРИЈАВИ ПРИХОДЕ: Са по 500 евра кажњени премијер и седам министара

Foto: Vlada Crne Gore

- Agencija je izdala prekršajne naloge kojima su javni funkcioneri Mladen Bojanić, Jelena Borovinić Bojović, Olivera Injac, Jakov Milatović, Ðorđe Radulović, Tamara Srzentić, Ratko Mitrović i Zdravko Krivokapić kažnjeni novčanim kaznama u iznosu od po 500 evra - navedeno je u odgovoru Vijestima iz Agencije, prenosi portal RTCG.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u izvještajima o prihodima i imovini dostavi tačne i potpune podatke. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 evra. S obzirom na to da su svima njima izdati prekršajni nalozi, izrečena im je najniža novčana kazna.

Prekršajni nalazi za ministra kapitalnih investicija Bojanića i zdravlja Borovinić Bojović izdati su 1. marta, dan kasnije za ministre odbrane Injac, ekonomije Milatovića, spoljnih poslova Radulovića i javne uprave, digitalnog društva i medija Srzentić, a 3. marta za Mitrovića, ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Prekršajni nalog za Krivokapića izdat je 9. marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)