MEDICINARI, POSLE ODMORA TESTIRANJE: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je povoljna pa se neće uvoditi nove mere protiv korone

I. D. S.

17. 07. 2021. u 09:56

AKTUELNE mere protiv virusa korona biće produžene do 30. jula, a u slučaju promene epidemiološke situacije one će bez odlaganja biti prilagođene stanju na terenu, saopšteno je juče iz Ministarstva zdravlja.

МЕДИЦИНАРИ, ПОСЛЕ ОДМОРА ТЕСТИРАЊЕ: Епидемиолошка ситуација  у Црној Гори је повољна па се неће уводити нове мере против короне

Foto Vlada CG

Jedina novina koju je doneo Savet za borbu protiv kovida 19 je da će zdravstveni radnici i zaposleni u ustanovama socijalne i dečje zaštite, a koji nisu vakcinisani, nakon povratka sa odmora morati da rade PCR test.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je da je situacija u zemlji povoljna, uprkos činjenici da je turistička sezona u jeku.

- Savet je odlučio da će svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne i dečje zaštite koji nisu vakcinisani ili koji nisu preležali koronu, nakon povratka sa godišnjih odmora, ma gde da su ih proveli, u zemlji ili inostranstvu, raditi PCR test pre povratka na posao - rekla je direktorka Kliničkog centra Ljiljana Radulović i dodala da se to ne odnosi na one koji čekaju revakcinaciju.

- PCR testiranje će se sprovoditi o trošku države u najbližem domu zdravlja ili, za Podgoricu, u Institutu za javno zdravlje.

Ona napominje da je cilj tog poteza očuvanje javnog zdravlja i rezultata koji se postižu u borbi protiv virusa korona. Do sada je, navela je Radulovićeva, testirano više od 10.000 stranaca, a pozitivna su bila 82 nalaza, što je manje od jednog procenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024