PIŠU PRVE KAZNE ZBOG SREBRENICE: Pavićević pozvan na saslušanje u prekršajnom sudu u Podgorici

M. S.

23. 06. 2021. u 10:11

DA će u Crnoj Gori biti progona onih koji negiraju odredbe "Rezolucije o genocidu u Srebrenici", u to nema nikakve sumnje, a slučaj mladog prevoznika iz Danilovgrada Milije Pavićevića (24) uvod je u to, odnosno pretnja da bi se "pred licem pravde" mogli naći i oni koji su to učinili i pre glasanja u Skupštini!?

ПИШУ ПРВЕ КАЗНЕ ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ: Павићевић позван на саслушање у прекршајном суду у Подгорици

Foto Privatna arhiva

- Bio sam šokiran kada mi je stigao poziv za saslušanje u Sudu za prekršaje u Podgorici, zbog toga što sam navodno 5. aprila ove godine "na javnom mestu" istaknutim transparentom vređao nacionalna osećanja Bošnjaka i muslimana, time što smo na pasareli u podgoričkom naselju Zlatica istakli transparent sa natpisom "Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite, nije bilo genocida" - kaže Pavićević. - Time smo "negiranjem genocida relativizovali i krivično delo i bol oštećenih, te time vređali Bošnjake i pripadnike islamske veroispovesti koji su žrtve genocida u Srebrenici", kako stoji u delu sadržine poziva za sudsko saslušanje.

Foto Privatna arhiva

On navodi da se radi o kršenju člana 19 Zakona o javnom redu i miru.

- Ne pada mi na pamet da vređam ljude muslimanske veroispovesti - kaže za "Novosti" Pavićević, koji smatra da u Srebrenici nije bilo genocida, ali da će svoju reč kazati na sudu.

- Životna mi je želja da se tamo pojavim i kažem šta mi leži na srcu. Za sada pozivam policiju i crnogorsko pravosuđe da odgovore zašto nikoga nisu procesuirali za transparent mržnje koji visi na Cetinju na kome je napisano: "Što ste na nas digli hajku, četničku vam j...m majku?! Ja se lično osećam da mi psuju majku - zaključuje Pavićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)